Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:52:22

Під час 2-х пожеж вогнеборці врятували 2-х людей та будівлю школи

04.01.2013   10:44

3 січня о 15:17 у Чернігові по лінії 101 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу двоповерхового приватного житлового будинку на два входи по вул. Генерала Фікселя.

Коли на місце події оперативно прибуло перше відділення рятувальників, полум'я вирувало в кухні квартири № 1 та над частиною даху будинку. У зв'язку з цим, на гасіння додатково було залучено ще 4 відділення пожежно-рятувальних підрозділів. Ліквідація пожежі тривала майже півтори години.

Вогонь встиг пошкодити близько 50-ти кв. м даху будинку. Вогнеборці врятували 51-річного господаря квартири №1 у якого немає ніг та його 51-річну дружину, а також завадили полум'ю охопити житлові кімнати обох квартир, гараж і сусідні будинки.

Причину пожежі встановлює слідство. Наразі відомо, що врятовані чоловік та жінка знаходилися в стані алкогольного сп'яніння. Крім того, у минулому в їх квартирі вже траплялося загоряння матрацу внаслідок  необережності одного з них при курінні у ліжку в нетверезому стані.   

Інша пожежа 3 січня виникла майже через 5 годин знову в Чернігові. На цей раз о 20:37 в оперативно-диспетчерську службу надійшло повідомлення про те, що відбувається горіння в одному з учбових класів на 2-му поверсі загальноосвітньої школи №24 по вул. Толстого.

Через 7 хвилин на місці події працювали два відділення пожежно-рятувальних підрозділів. Вони ліквідували пожежу за 30 хвилин й тим самим не дали їй охопити інші приміщення навчального закладу. Вогнем пошкоджено в класі 4 кв. м підлоги, 6 кв. м облицювання стін та шафу. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.