Смачні рецепти вихідного дня: яблука з медом в духовці
Яблука, мед і ароматні спеції — безпрограшна комбінація, здатна підкорити будь-якого ласуна. А чи знаєте ви, що аромат коричного пирога з начинкою з цих смачних і корисних фруктів у більшості людей асоціюється зі щастям?..
Якщо не хочете возитися з тістом або віддаєте перевагу низькокалорійним корисним десертам, приготуйте запечене яблуко з медом і корицею. Цю найпростішу страву можна зробити такою апетитною і вишуканою, що в захваті будуть навіть справжні гурмани.
Аби порадувати близьких чудовим десертом, вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. Усе необхідне для приготування яблук, запечених з медом, ви завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Печені яблука з медом, вином і горішками
Пропонуємо вам першокласний рецепт запечених яблук з медом, вином і горішками. Для приготування цієї страви оптимально підійдуть великі плоди улюбленого сорту. Не радимо використовувати занадто тверді яблука. Приготована з таких плодів страва хрустітиме. Також десерт не має вийти кашоподібним.
Приготування шести порцій цих вишуканих корисних ласощів триватиме приблизно 1 год. 20 хв.
Інгредієнти
- 6 великих яблук;
- 150 г очищених і подрібнених волоських горіхів;
- 1 склянка білого сухого вина;
- 100 г світлих родзинок;
- 2 ст. л. квіткового меду;
- 50 мл рому;
- дрібка солі;
- мелена кориця — за смаком;
- 100 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- збиті вершки або ванільне морозиво — для подачі.
Покрокова інструкція
- Фрукти помити, вирізати серцевину так, щоб зберегти цілісність плодів. При цьому всередину кожного яблука має поміститься якомога більше начинки.
- У зручній мисці ретельно перемішати горіхи, родзинки, цукор, сіль, корицю, ром.
- На дно яблук помістити по чайній ложці меду, потім начинити фрукти підготовленою сумішшю.
- У всі плоди налити біле вино, зверху на кожен покласти шматочок вершкового масла.
- Розмістити фрукти у формі для запікання. Поставити десерт у розігріту до 180 °C духовку.
- Запікати ласощі близько години. Фрукти мають підрум’янитися і почати надзвичайно апетитно пахнути.
Подати готову страву зі збитими вершками або з кулькою морозива.
Запечені яблука з медом — чудовий десерт, який не залишить важкості в шлунку і зайвих сантиметрів на талії. Такі ласощі можна готувати цілий рік, адже необхідні інгредієнти завжди є у продажу. А якщо ви не використовуватимете алкоголь, вершкове масло і цукор, у вас вийде цілком дієтична їжа.
Запечене яблуко з медом та горіхами: робимо вишукані смаколики в делікатесному паніруванні
Ця страва легко замінить на святковому столі кремовий торт або тістечка. Головний секрет такого фруктового десерту в тому, що для його приготування використовують різноманітні горіхи, які в підсумку надають ласощам дивовижного смаку.
Аби зробити 5 порцій такої страви, доведеться витратити трохи більше, ніж годину.
Інгредієнти
- 5 солодких соковитих яблук;
- по 30 г подрібнених горіхів — волоських, мигдалю, фундука;
- 50 г темного рому;
- 100 г родзинок;
- 60 г цукру (краще взяти тростинний);
- мелена кориця;
- 5 ч. л. меду;
100 г вершкового масла.
Покрокова інструкція
- Насамперед потрібно замочити помиті родзинки в ромі.
- Яблука ретельно вимити, акуратно видалити з них серцевини.
- Змішати подрібнені горіхи з корицею і цукром.
- Всередину фруктів помістити по ложечці меду, потім вимочені в ромі родзинки.
- Кожне яблуко обмазати шматочком вершкового масла, обваляти в горіховій суміші. Панірування має рівномірно покрити кожен плід.
- Помістити фрукти на деко із силіконовим килимком або фольгою. Запекти десерт в духовці, розігрітій до 180 °C. Яблука будуть готові, коли стануть м’якими.
- Подати ласощі. За бажання їх прикрашають морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом.
Пекти яблука можна не тільки цілими, а й розрізавши навпіл, на скибочки. Аромат і смак приготованих у такий спосіб плодів чудово поєднуються з кисломолочним і твердим сиром (навіть з дор блю!), сухофруктами, сушеними ягодами. Експериментуйте з медом: використовуйте різні сорти, перемішуйте їх з начинкою або поливайте яблука зовні цим вельми корисним продуктом.
Смачного!
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.