Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:51:49

Енциклопедія їжі. Найпростіші страви холостяцької кухні

27.08.2017   14:44Агенцiя

Гурмани, готуйтеся! Попереду на вас чекає багато цікавих фактів та несподіваних відкриттів.

Згідно з прислів'ям, немає у світі більшого гурмана, ніж холостяк. При цьому в стравах самотній чоловік цінує не тільки смак, але і простоту приготування. І немає нічого складного в тому, щоб "виконувати соло" на кухні. Чавунна сковорідка і хороший кухарський ніж – все, що потрібно. Сковороду варто вибрати якісну, адже вона стане вашою супутницею надовго. Як, зрештою, і нож. Отже, якщо набридли вічні пельмені, макарони і кава з круасанами, цей матеріал точно для вас ;)

Філешка з пюре




В голові промайнуло "ще і під пиво"? Але не цього разу. Пропонуємо побалувати себе найсмачнішою холостяцькою вечерею. Для початку відкладаємо в сторону всі справи, повністю присвятивши себе готуванню хвилин на 40. Включаємо улюблену музику, і, підспівуючи, чистимо картоплю. Миєму, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Тепер беремося за м'ясо. Також миєму його і ріжемо на дрібні шматочки. Змішуємо його з сіллю, перцем і улюбленими спеціями. Пахуче приправами, соковите м'яско викладаємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією і підсмажуємо, періодично помішуючи.

Печінка зі сметанкою



Приготувати печінку в сметані досить просто, це чудовий варіант страви на обід або вечерю. Як робити печінку в сметані? Давайте подивимося. Печінка – продукт дуже корисний і смачний, а печінка в сметані – це просто смакота. По суті, такий спосіб приготування – це варіація страви бефстроганів (м'яса по-строганівськи), тільки замість м'яса в цьому випадку печінка, яка теж обсмажується і тушкується в сметані. М'яка, ніжна, соковита – такою виходить печінка, приготована в сметані; в цій страві сильно не відчувається специфічний смак цього продукту, тому від нього не відмовляються навіть ті, хто зазвичай воліє уникати вживання печінки.

Сирна запіканочка



Сирна запіканка в духовці – одна з тих чарівних страв, що родом з дитинства. Ніжна, рум'яна, що тане в роті правильно приготована запіканка ніби знову переносить в дитинство, але для того, щоб викликати це дивовижне відчуття, її потрібно правильно приготувати. Готувати сирну запіканку можна в будь-яку пору року. Потрібно лише запам'ятати її нехитрий рецепт і виділити 40 хвилин часу, щоб отримати золотисту запіканку з духовці. А доповнити цей десерт можна згущеним молоком, варенням, медом, ягідними соусами і чим ще душа забажає!

Овочеве рагу



Отож. Цукіні треба вимити, очистити і нарізати на скибочки товщиною приблизно 5 мм. Цибулю нарізати кубиками, часник пропустити через прес. Гриби вимити, очистити і нарізати на товсті скибочки. Обсмажити протягом 3 хвилин в олії цукіні, цибулю, часник. Відкрити банку помідорів, злити сік, помідори розрізати на половинки або четвертинки. Викласти їх в сковороду до цукіні і додати томатний сік. До овочів додати гриби, бульйон, вино і лимонний сік. Тушкувати 15 хвилин на невеликому вогні, без кришки, даючи зайвій рідині випаруватися. Петрушку вимити і дрібно нарізати. Приправити рагу перцем, сіллю, посипати петрушкою, викласти на блюдо, подавати на стіл і просто смакувати.

Гріночки десертні


Солодкі грінки з білого хліба чудовий варіант для сніданку – просочені яєчно-молочною сумішшю, обсмажені на сковороді і посипані цукровою пудрою. Такі десертні грінки виходять м'якими, ніжними, до них можна подавати різні свіжі фрукти і ягоди, солодкі соуси, джеми і варення, до того ж, часу на їх приготування йде мінімум! Для приготування солодких десертних грінок нам знадобиться білий хліб або батон, нарізаний тонкими скибочками (близько 8 великих шматків), курячі яйця, молоко, сіль, цукор і соняшникова рафінована олія. З'єднуємо яйця, молоко, сіль і цукор. Занурюємо скибочки хліба в яєчно-молочну суміш. Смажимо грінки з двох сторін на широкій розігрітій сковороді в невеликій кількості соняшникової рафінованої олії.

Супчик з тортелліні



Поїхали! На середньому вогні нагрівайте оливкову олію в каструлі з товстим дном. Додайте часник і обсмажте його до золотистого кольору близько 2 хвилин. Додайте бульйон і воду, доведіть до кипіння. Додайте тортелліні (такі пельмешки) і готуйте відповідно до інструкцій на упаковці. За 3 хвилини до готовності додайте фрикадельки, а за 1 хвилину до готовності – шпинат. Розмішайте, щоб шпинат став лише злегка м'яким. Розлийте суп по тарілках, посипте сиром і перцем.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.