Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:00:51

Дитячий табір "Дружба" урочисто відкрито

20.06.2017   09:49Агенцiя

У Чернігові дитячий табір «Дружба» функціонально готовий приймати дітей. Такий висновок зробив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 19 червня оглянувши всю територію санаторію.

Табір має статус відокремленого структурного підрозділу – відділення дитячого оздоровлення санаторного типу Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради.

Владислав Атрошенко під час урочистого відкриття щиро привітав дітей та їх вихователів з початком сезону. Він побажав усім гарно відпочити, набратися сил на наступний навчальний рік, здобути нових гарних друзів та сприятливої погоди. Також здоров’я, успіхів та гарних вражень.
- Санаторій в ідеальному стані. Все пофарбовано, територія прибрана, приміщення відремонтовані, жодна покрівля не протікає, харчування прекрасне, постільна білизна постійно змінюється. Крім того, ми відвідали ізолятор, хворих там немає. Все практично ідеально.

        На території - 12 будиночків, у кожному з них близько 15 дітей. Загалом у кожну зміну оздоровиться близько 180 дітей. Кількість персоналу, який обслуговує відпочивальників - 70 чоловік.

У порівнянні з 2016 роком видатки на утримання цього санаторію збільшилися, у зв’язку з підвищенням заробітної плати, з 1,8 млн грн до 2 млн грн. Тобто всі ми бачимо, що табір функціонально готовий приймати дітей, - підсумував Владислав Атрошенко.

Міський голова також додав, що переважна більшість дітей, яких на оздоровлення направляють дільничні педіатри, це діти, сім’ї яких відносяться до соціально незахищених верств населення. Кошторис харчування - близько 70 грн на день. Загалом на фінансування закладу з міського бюджету на цей оздоровчий сезон виділено 2 030 тис. грн, з них: 30 тис. грн – на медикаменти, 800 тис. грн. – на харчування.

У таборі діти цілодобово зайняті, всі вони дуже задоволені, адже для них організовуються різноманітні заходи: змагання, конкурси, ігротеки, вікторини, дискотеки та інше. А незабаром при умові збереження теплої температури повітря буде відкрито басейн, що знаходиться на території табору під відкритим небом.

Подобається організація дозвілля також і батькам маленьких відпочивальників. Бабуся однієї дівчинки, яка прийшла відвідати свою онуку, поділилася своїми враженнями:
- Колись у цьому таборі відпочивали мої діти, а тепер черга онуків. Тут гарний, згуртований колектив. Всюди чистота, харчування відмінне. Мене дуже радує те, що у таборі працюють висококваліфіковані вихователі, які організовують цікаві заходи. Особливо гарно те, що територія табору охороняється. Всім дітям, включаючи мою онуку, тут дуже подобається, вони всі задоволені, - сказала чернігівка, Лариса Кисель.  

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.