Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:46:03

І все-таки світ прекрасний. 8 коротких історій, які це доводять

18.06.2017   12:14Агенцiя

Не вірте, якщо хтось скаже вам, що наш світ жорстокий і несправедливий. Насправді ж світ сповнений добра, потрібно лише навчитися помічати його прояви.

Сьогодні ми зібрали для вас кілька коротких історій, які допомагають побачити, наскільки прекрасний світ і люди, що живуть у ньому.

***
Сьогодні мені подзвонила шкільна вчителька моєї доньки і запитала, чому вже протягом декількох днів дівчинці нічого їсти на великій перерві? Я здивовано подивилася на свою доньку, адже щоранку я сама готувала для неї бутерброди. Вона підняла на мене очі: "Мама моєї подружки лежить у лікарні, і для неї нікому готувати сніданок, тому я віддавала свої бутерброди їй".

***
Сьогодні я допомагала готувати їжу для бездомних. Один з чоловіків у черзі сказав, що він не буде брати свою порцію. "Чому?" - Запитала я. "У хлопця, який стоїть за моєю спиною, сьогодні день народження. Я хочу, щоб мій обід дістався йому. Це єдиний подарунок, який я можу для нього зробити".

***

Cьогодні я зустрів у парку жінку з двома собаками. В однієї з собак не було лапи. У другої всі лапи були на місці, але обидва пса кульгали. Я запитав у жінки, що трапилося. "Я взяла Джека з притулку після того, як він потрапив під машину і втратив лапу. А Боб інколи наслідує його ході, щоб Джек не відчував, що він не такий, як усі".

***
Сьогодні я сидів на виступі високої скелі, що нависає над парком, і розмірковував про щось з досить відчуженим виглядом. Раптом я побачив, що до мене намагається піднятися маленька дівчинка. Я підійшов до неї і запитав, що сталося, хто її образив. Вона зізналася мені, що плаче від страху, тому що дуже боїться висоти, але вона побачила мене тут і відчула, що повинна підійти і запитати, чи все у мене добре.

***
Сьогодні на горищі я знайшла старий щоденник своєї мами. Я прочитала його і була вражена, наскільки депресивними були записи в ньому. Справа в тому, що моя мама завжди була для мене прикладом позитивного ставлення до життя, і я не могла повірити в те, що колись її життя було таким важким. Останній запис був зроблений за день до мого народження. Пізніше я вирішила поговорити з мамою про це. "Я довіряла щоденнику свої незгоди, щоб знайти сили жити далі", - зізналася мама. "Чому ж ти перестала писати після мого народження? У тебе не було часу?" - Запитала я. "Ні, - відповіла мама, - справа не в цьому. Просто коли народилася ти, я перестала бути нещасною".

***
Сьогодні моя мама запросила до нас дідуся, татового батька, щоб відзначити Великдень. Його дружина, моя бабуся, нещодавно померла, а мій тато поїхав у справах до іншого міста. Мої батьки розлучилися 15 років тому, але мама не могла допустити, щоб дідусь залишився зовсім один в такий день.

***
Сьогодні пройшов рік, відтоді як я виграв справу в суді. 14 місяців тому я побачив, як мій сусід б'є свою собаку. Я викрав пса, мене заарештували, я провів кілька днів у в'язниці, потім тягнувся двомісячний процес, на який я витратив усі свої заощадження до копійки. А зараз, коли мій Рекс забирається до мене в ліжко і облизує моє обличчя, я розумію, що воно того варте.

***
Сьогодні я випадково відіслала повідомлення зі словами "Я люблю тебе" не чоловікові, а своєму вітчиму, з яким ми ніколи не ладнали. Через хвилину мені надійшла відповідь: "Ти чудова дівчинка, я тобою пишаюся. З любов'ю, тато".

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.