Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:17:52

Що приготувати в піст: 10 рецептів сніданків

26.02.2017   14:48Агенцiя

Під час Великого посту, коли варто відмовитись від продуктів тваринного походження, приготувати сніданок без яєць, молока та ковбаси стає трішки складніше.

Пропонуємо вам приготувати страви за нашими рецептами. Незважаючи на те що страви пісні, вони дуже ситні та смачні. Адже правильно поєднавши інгредієнти, можна досягнути цікавого смаку. І не забудьте про оригінальну подачу страви.

1. Пшоняна каша з гарбузом

Інгредієнти: 2 склянки води, 1 склянка пшона, 150 грамів гарбуза, сіль за смаком.

Рецепт. Гарбуз почистити, помити і порізати шматочками. Пшоняну крупу пропити. Воду довести до кипіння, покласти в каструлю з водою гарбуз і пшоно, трішки підсолити і варити на середньому вогні 20-25 хвилин. Подавати кашу з медом.

2. Вівсяна каша з яблуками в духовці

Інгредієнти: 160 мілілітрів яблучного соку, 1,5 склянки вівсянки, 1 велике яблуко, 2 столові ложки меду, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка кориці, мускатний горіх і сіль за смаком.

Рецепт. У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом. Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити. Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш. В розігріту духовку поставити кашу і запікати близько 25 хвилин при температурі 180º.

3. Гречана каша з печерицями

Інгредієнти: 300 грамів печериць, 2 склянки гречаної крупи, 4 склянки води, 2 цибулини, 1 морквина, зубчик часнику, олія, сіль до смаку.

Рецепт. Цибулю і печериці почисти і порізати на шматочки, моркву натерти на крупній тертці, все покласти в форму для тушкування, додати трішки олії і поставити в розігріту духовку на 15 хвилин. Дістати з духовки та додати гречку, залити гарячою водою, покласти зубчик часнику і поставити в духовку ще на 20 хвилин при температурі 150º.

4. Бутерброди з квасолевим паштетом

Інгредієнти: 2 морквини, 1 цибулина, 1 склянка вареної або консервованої квасолі, хліб пісний, пучок петрушки, олія, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Цибулю почистити, помити і порізати дрібно. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і смажити до готовності. Квасолю за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції, додати моркву і цибулю, посолити, поперчити та ретельно вимішати. Викласти паштет на хліб і прикрасити подрібненою петрушкою.

5. Овочеві котлети

Інгредієнти: 200 мілілітрів води, 4 картоплини, 2 морквини, 1 цибулина, 1/2 лимона, зубчик часнику, 4 столові ложки олії, по 3 столові ложки консервованого горошку і кукурудзи, 3 столові ложки борошна, зелень, панірувальні сухарі, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Картоплю і моркву помити і відварити в кожушку до готовності. Картоплю почистити і розтовкти до стану пюре, посолити, поперчити і додати сік половинки лимона, добре перемішати. Моркву почистити, дрібно порізати і додати до картоплі, перемішати. Цибулю почистити, порізати маленькими шматочками і додати до картоплі. Туди ж покласти консервований горошок і кукурудзу, подрібнену зелень, часник та ретельно вимішати. В окремій посудині перемішати воду з борошном, посолити, поперчити. З овочевого фаршу сформувати котлети, занурити в тісто, обваляти в панірувальних сухарях та смажити з обох боків на розігрітій сковорідці, поки не утвориться золотиста скоринка.

6. Бутерброди з печерицями

Інгредієнти: житній хліб, пісний майонез, 200 грамів печериць, 1 цибулина, зелень цибулі та петрушки, сіль.

Рецепт. Хліб порізати і намазати пісним майонезом. Цибулю помити, почистити і нарізати тонкими кільцями. Печериці почистити і порізати дуже тонко, трішки посолити. За бажанням печериці можна трішки підсмажити. На змащений хліб покласти кільце цибулі, легенько змазати майонезом, викласти печериці, посипати подрібненою зеленою цибулею і петрушкою. Поставити у розігріту духовку на 15 хвилин, щоб хліб підсушився, а печериці змінили колір.

7. Бутерброди з печерицями і помідором

Інгредієнти: 100 грамів грибів, 2 помідори, 2 скибки пшеничного хліба, зелень петрушки і цибулі, олія.

Рецепт. Гриби промити і відварити у підсоленій воді до готовності. Зелень помити і дрібно порізати. Помідори помити і розрізати на четвертинки. Хліб і помідори покласти на розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії або взагалі без неї і трішки підсмажити. На хліб викласти шматочки помідорів і гриби, посипати зеленню.

8. Яблучні оладки

Інгредієнти: 400 мілілітрів води, 50 мілілітрів олії, 100 грамів рідкого меду, 3 яблука, 4 столові ложки борошна, 1/4 чайної ложки соди, ванільний цукор, сіль.

Рецепт. Борошно просіяти і перемішати з содою, водою і сіллю. Яблука помити, почистити від шкірки, порізати кільцями і посипати ванільним цукром. В сковорідку налити олії і поставити на вогонь. Яблучні кільця занурити в тісто і покласти в розігріту сковорідку, смажити до рум’яної скоринки. Перед подачею полити медом.

9. Мафіни з цукатами

Інгредієнти: 2 апельсини, 200 грамів борошна, по 100 грамів родзинок, цукатів та цукру, 100 мілілітрів олії, 1 чайна ложка соди, дрібка солі.

Рецепт. Родзинки залити гарячою водою на 30 хвилин, процідити і висушити. З апельсинів вичавити й склянку соку. Борошно просіяти і перемішати з содою. Цукор перетерти з олією, додати трішки солі і апельсиновий сік, перемішати та, поступово додаючи борошно, замісити тісто. Родзинки і цукати додати в тісто, гарно вимішати. Формочки для мафінів змазати олією і вилити тісто, враховувати, що тісто трішки підніметься. Поставити в духовку і випікати 45 хвилин при температурі 180º.

10. Мультизернові крекери

Інгредієнти: 200 грамів житнього борошна, 200 мілілітрів води, 200 грамів насіння соняшника, гарбуза, кунжуту і льону, 50 грамів родзинок, 2 столові ложки олії, 1/2 чайної ложки солі.

Рецепт. Насіння трішки подрібнити, додати борошно з содою, воду, родзинки, олію, гарно вимішати, накрити рушничком і залишити на 20 хвилин. Присипати стіл борошном і розкачати корж завтовшки 2 см, з якого вирізати печиво. На деко викласти печиво і випікати 25 хвилин при температурі 170º.

Сайт про їжу

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.