Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:33:37

Відпочинок і патріотичне виховання – аспекти літнього дозвілля учнівської молоді області

12.07.2016   08:16Агенцiя

У липні на Сосниччині розпочав роботу «Молодіжний спортивно-патріотичний табір «Січ», облаштований на базі дитячого оздоровчого закладу.

Це стало можливим завдяки ініціативі молодіжної громадської організації спортивного клубу «Анти» та підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

Днями до «Січі» завітали заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Скиба, представники громадськості та ЗМІ.

Наразі у таборі 30 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років. Ініціатор, натхненник та керманич цього табору, учасник АТО Євген Приходько, який доклав значних зусиль, щоб з великою повагою до історичного, козацького минулого та надзвичайною любов’ю до України, створити неповторну атмосферу табору.

Молодіжна «Січ» вражає тематичною облаштованістю: частокіл, гармати, дзвони, сторожова вежа, у центрі двору прапор та козацька ватра, їдальня в наметі з рушниками, дерев’яний намет з козацькою зброєю, тир.

А найголовніше, що вражає — це завзяття мешканців «Січі». Юнаки та дівчата навчились вправно їздити верхи на коні, отримали навички володіння зброєю, надання першої медичної допомоги, а їх спів патріотичних пісень біля вечірньої ватри збирає молодь з навколишніх сіл.

— Це заклад «нового покоління», спрямований на відродження історії козацтва, формування національної свідомості та патріотичного духу. Цей досвід облаштування молодіжного наметового табору на базі дитячого оздоровчого закладу доводить свою ефективність та дієвість і буде поширюватися в інших районах та містах області. Саме такий інтерактивний формат роботи є цікавим та пізнавальним для молоді, - підкреслила Наталія Романова в ході спілкування.

Молодіжний проект реалізується в рамках обласної Програми «Молодь Чернігівщини» із залученням коштів обласного бюджету у розмірі 27900 гривень. Дух патріотизму чітко відстежується і в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Зелений гай» , що на Корюківщині, який нещодавно також відвідала Наталія Романова.

Специфіка закладу полягає в тому, що він розташований на базі Наумівської загальноосвітньої школи І¬-ІІІ ступенів. У закладі створена затишна відпочинкова атмосфера: облаштовані спільні кімнати, кімнати для гурткових занять, зала для проведення конкурсів, змагань, наявні спортивний зал та спортивні майданчики для гри у футбол, волейбол, баскетбол.

Вихователі організовують змістовне дозвілля: конкурси, вікторини, спортивні змагання, квести, кінопокази тощо. Постійними учасниками та організаторами заходів є учасники АТО, які з радістю працюють з дітьми.

Комісія з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області в установлені терміни прийме рішення щодо встановлення закладу відповідної категорії.

Але вже під час перебування у закладі, комісією було рекомендовано керівництву району та закладу опрацювати питання створення на базі закладу молодіжного наметового табору у зеленій зоні, що зробить відпочинок учнівської молоді ще кориснішим та цікавішим.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.