Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:20:00

У Козелецькому районі новий рік розпочали з турботи і подарунків

18.01.2018   07:35

У селищі Козелець на початку нового року за кошти районного бюджету придбано квартири для двох лікарів, а за рахунок державного бюджету закуплено соціальне житло (квартира) для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Це, зокрема, стало нагодою для відвідин селища головою облдержадміністрації Валерієм Кулічем. 16 січня, він вручив ключі головному лікарю комунального закладу «Козелецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Інні Кондратьєвій, лікарю-анестезіологу Козелецької центральної районної лікарні Володимирові Коваленку та особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Юлії Святовець.

Виступаючи перед присутніми, Валерій Куліч зазначив, що в області минулого року 5 лікарів отримали житло.

«Забезпечення лікарів, особливо молодих спеціалістів, житлом – це правильний і свідомий підхід із залучення фахівців до роботи в районах. Адже в області, переважно в районних лікарнях, на сьогодні не вистачає 1300 лікарів, що становить 73%, а проводити реформи можливо лише за наявності спеціалістів», – наголосив очільник області.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Володимир Швед зазначив, що в Козелецькому районі вручення ключів від житла молодим спеціалістам і особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, вже стало традицією.

«За останні 4 роки у районі за рахунок коштів обласного, районного бюджету та бюджету сільських рад було придбано житло для 7 осіб цих категорій (тільки в 2017 році житло придбали в селах Гломазди, Максим, Нічогівка)», – поінформував керівник району. Повідомив Володимир Швед і про підтримку районною владою медичної галузі, турботу про забезпечення закладів охорони здоров’я кадрами, яких не вистачає, аби жителі району могли отримати усі необхідні медичні послуги.

Цього дня Валерій Куліч у рамках виконання Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року вручив побутову техніку багатодітним сім’ям, у яких виховується 5 і більше дітей, з метою покращення соціально-побутових умов проживання. Вручаючи подарунки, голова облдержадміністрації підкреслив на важливості підтримки багатодітних родин, бо в області у 2017 році померло 9600 людей, а народилося лише 7400.

Від імені багатодітних родин висловив слова вдячності Віктор Лоза, а його діти Катерина і Єлизавета подарували всім чудову колядку.

Привітали всіх, хто отримав квартири і побутову техніку, Козелецький селищний голова Олена Дмитренко, заступник голови районної ради Катерина Биковець та народний депутат України Олег Дмитренко. Усі промовці зичили благополуччя, здоров’я, добробуту, злагоди в родинах і миру в Україні.

Після урочистої церемонії Валерій Куліч разом з керівниками місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування оглянули квартиру Юлії Святовець.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.