Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:30:34

Парафіївська об’єднана територіальна громада на "старті" другого року існування

26.01.2017   09:42

Минув рік з дня створення Парафіївської ОТГ. Були певні проблеми, але розвиток громади став відомим не тільки в Чернігівській області. Деякі області України навідувалися до Парафіївської ОТГ за позитивним досвідом розвитку після об’єднання. Однією з останніх була Сумська область.

Тож, про успіхи 2016 року та плани 2017 року поділився заступник Парафіївського селищного голови з питань діяльності виконавчого комітету Володимир Балабай.

- Розкажіть будь-ласка про досягнення Парафіївської ОТГ у 2016 році.
По-перше, це збільшення фінансування порівняно з попередніми роками, коли сукупній дохід громад складав близько 5 млн. Зараз це у 4 рази більше, близько 20 млн плюс субвенція на розвиток інфраструктури. По-друге, це прийняті повноваження. Тепер набагато краще адмініструвати наші об’єкти, які до нас перейшли – це освіта, щоповності перейшла до нас. Відділ освіти керує роботою навчальних закладів. Так само створено центр первинної медико-санітарної допомоги в якому тепер відбувається прийом і обслуговування людей нашої громади. За рахунок субвенції на розвиток інфраструктури зроблено капітальні ремонти в наших населених пунктах. Іваниця – це капітальний ремонт школи, а саме: замінено близько 159 вікон на енергозберігаючі, замінено двері. Ремонт дитячого садка у с.Іваниця– замінено дах і вікна, тобто тепер дітям буде краще навчатися і тим самим зберігається енергоефективність. Дитячий садок в смт.Парафіївка № 2 – перекрили повністю дах, утеплили фасад. с.Южне – укріпили фундамент та перекрили дах.

- Що планується зробити у 2017 році?
Плануємо продовжити напрямок роботи в капітальних ремонтах – це буде школа у Южному, і планується адмін.приміщення у с.Петрушівка.Плануємо  перенести туди деякі заняття по клубу, щоб з комфортом проводити зустрічі і свята. Стан тих об’єктів, які були до об’єднання і можливості, які були до об’єднання– були значно низькими, щоб щось відновлювати і створювати для нормального роботи всієї громади.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.