Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 12:42:14

Довгобуд в Прилуках – шляхи вирішення проблеми

13.10.2016   09:43Агенцiя

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Сергій Ситник побували учора, 11 жовтня, в Прилуках та Ніжині.

Представники органів влади області та міста Прилуки разом з проектувальниками, забудовниками та керівництвом школи зібралися, щоб оглянути будівництво другого корпусу школи-гімназії імені Георгія Вороного та вирішити подальшу долю довгобуду.

Споруджувати новий корпус та реконструювати існуючий розпочали ще у вересні 2011 року. В 2013-му зведення призупинили у зв’язку з відсутністю фінансування на стадії 12% будівельної готовності.

Цьогоріч на продовження робіт виділено понад 5 мільйонів гривень: 3,5 мільйона з Державного фонду регіонального розвитку, 1,6 мільйона – кошти міського бюджету.

Наразі в школі, де навчається близько 700 учнів, відсутня спортивна зала. Будівництво нового корпусу гімназії має вирішити і цю проблему.

Проте утримувати два приміщення освітнього закладу, на думку посадовців, не зовсім раціонально.

Леонід Сахневич переконаний, що логічно під час будівництва звести четвертий поверх та замість запроектованого басейну збудувати додаткові класи. Це дасть можливість повністю перемістити навчальний процес у нову будівлю. Тож необхідно внести зміни в проектне рішення та відповідну документацію.

Тому найближчим часом комісія у складі проектантів та владців збереться знову для прийняття остаточного рішення.

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини