Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 14:11:30

Кабмін зобов`язав "Чернігівгаз Збут" повернути в бюджет частку невикористаних субсидій

08.10.2016   11:44Агенцiя

Постановою № 534 від 23 серпня 2016 року Уряд визначив новий порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій.

Згідно документу, на рахунках споживачів мають залишитися субсидійні кошти для відшкодування витрат на оплату послуг з газопостачання в розмірі, еквівалентному 100 куб. м газу. Зокрема, на Чернігівщині такий перерахунок відбудеться у 113,7 тисяч споживачів газу.

Перерахунок торкнувся лише споживачів - субсидіантів, які використовують газ на потреби опалення, а це близько третини від загальної кількості клієнтів «Чернігівгаз Збуту». Сума субсидії, яка залишилась на особовому рахунку, а це не більше 690 гривень, можна використати на оплату споживання газу в наступному опалювальному сезоні 2016-2017 р.р. Споживачі, які почали отримувати субсидію з 1 жовтня 2015 року, але до цього мали перед постачальником боргові зобов`язання, повинні обов`язково погасити їх «живими» коштами.

«Впродовж вересня ми готували інформацію щодо сплати після перерахунку для передачі банкам та платіжним сервісам, формували рахунки, а також спільно з управліннями соцзахисту проводили звірку по кожному споживачу», - зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Споживачам, у яких відбувся перерахунок, в жовтні надійдуть квитанції з додатковим полем «Переплата (борг) станом на 01.09.2016 р.», дебуде вказана загальна сума поверненої до бюджету субсидії. На зворотньому боці – інформаційне повідомлення з роз`ясненням підстав повернення коштів і підказками щодо подальших дій споживачів. Окрім цього субсидіантам буде розіслане інформаційне повідомлення по електронній пошті.

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини