Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:07:09

Чернігів може встановити антирекорд по доступності електронних петицій

14.01.2016   08:08

Чернігів може встановити негативний рекорд по доступності користуванням інструменту електронних петицій, які нещодавно були введені в дію Законом України «Про звернення громадян».

Хоча, Закон вступив в силу ще кілька місяців тому, в Чернігівській міській раді тільки зараз почали впроваджувати його у життя.

Так, на сайті Чернігівської міської ради, у проектах рішення, які будуть виноситися на розгляд наступної сесії, пропонується внести зміни до Статуту територіальної громади щодо забезпечення можливості чернігівцям подавати електронні петиції до міської ради.

Існує два альтернативних проекти рішення з цього приводу. Перший - поданий депутатом міськради Ігорем Андрійченком, другий – міським головою Владиславом Атрошенком.

Враховуючи попередні голосування в раді сьомого скликання, більше шансів на затвердження має проект поданий міським головою.

Команда Атрошенка пропонує ухвалити досить  антидемократичний механізм подання та розгляду електронної петиції до Чернігівської міськради.

Так, аби електронна петиція від громадянина потрапила на розгляд міської ради, необхідно буде протягом 30 днів зібрати 500 підписів. Норми Закону «Про звернення громадян» визначають для таким міст, як Чернігів, кількість підписів не менше 250, які мають збиратися не більше 90 днів.

Для порівняння, в містах аналогічних Чернігову, кількість підписів є вдвічі меншою, а час збору підписів – втричі більшим. Так, в Івано-Франківську, Житомирі та Вінниці - 250 підписів за 90 днів, в Луцьку – 300 підписів за той же період.

Таким чином,нова, позиціонуючи себе як демократична, влада Чернігова продовжує іти стежкою своїх попередників з команди Олександра Соколова, якому громадськість часто закидала небажання вводити ефективні інструменти місцевої демократії.

Сподіваємося, депутати Чернігівської міської ради прислухаються до голосу громадянського суспільства та врахують успішні практики інших обласних центрів під час розгляду цього питання.

Громадська організація Чернігівський освітній центр «Ініціатива»

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.