Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:52:58

"Батьківщина" таки домоглася продовження мораторію на продаж української землі

11.11.2015   12:44Агенцiя

Верховна Рада продовжила мораторій на продаж сільськогосподарської землі на рік. За це проголосувала конституційна більшість парламенту – 309 народних депутатів.

Про це повідомив народний депутат України, фракція ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Водночас парламентар зазначив, що на цьому боротьба «Батьківщини» за захист сільськогосподарської землі не зупиняється.
«Наша фракція наполягала на тому, щоби мораторій було продовжено до 1 січня 2020 року, а не на рік, як проголосував парламент», - сказав Валерій Дубіль.

Народний депутат додав, що уряд вже напрацював закон про ринок земель, який оприлюднено на офіційному сайті Кабінету Міністрів України. «Цим законом передбачається проведення економічного експерименту – продаж 11 млн гектарів сільськогосподарської землі через аукціони.  Як ви думаєте, хто купить? Збагатяться лише аграрні компанії та холдинги!» – наголосив політик.

Валерій Дубіль пояснив, що ринок української землі , який хоче запровадити чинний уряд просто створить нові олігархічні клани, нових монополістів.

«Нам треба не землею торгувати, а розвивати переробну галузь.  Невже ми маємо менше можливостей ніж Польща, яка постачає овочі, фрукти, м'ясо у більшість країн Європи. А земля має належати народу України», – резюмував народний депутат.

Нагадаємо, що продовження мораторію на продаж  землі сільськогосподарського призначення було одним з ключових гасел ВО «Батьківщина» на цих місцевих виборах.

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.