Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:51:38

Геннадій Корбан подякував чернігівським медикам: "Я розумію, що допомагати людям в нинішніх умовах - це подвиг! І я дякую за це!"

23.07.2015   18:46Агенцiя

Геннадій Корбан поспілкувався з декількома сотнями чернігівських медиків. У них найвдячніша спеціалізація - сприяти появі на світ нового життя.

У Чернігівського пологового будинку теж є проблеми - брак фінансування на закупку необхідного обладнання, на вчасний ремонт палат, до цього всього додалося і піклування про наступний опалювальний сезон, який вже  обіцяє бути найбільш непростим за всю історію країни. Геннадій Корбан поділився з медиками пологового будинку тими напрацюваннями, яких вдалося досягти завдяки плідній праці його команди у Дніпропетровську. Особливо помітні успіхи знаменитої Мечниковської лікарні, де найкращий в країні догляд за пораненими бійцями. Де на 5 тисяч випадків поранень лише 9 ампутацій. Неймовірнйи результат, з огляду на те, що вітчизняні медики практично ніколи не мали справи з вогнепальними травмами та пораненнями. У сусідній області - в Харківській - відсоток ампутацій кінцівок в кілька десятків разів вищий. Дніпропетровський результат пояснюється дуже просто - місцева влада зробила все, аби максимально підняти фінансування лікарні ім. Мечникова. Лише торік її бюджет становив понад 3 млрд гривень. Це дозволило закупити найновіше обладнання, відправити медиків на стажування до закордонних колег.  Також у Дніпропетровську дбають і про майбутнє покоління, купуючи обладнання для виходжування недоношених малюків. Корбан:

- Мені дуже прикро констатувати, що в Чернігові медицина на вкрай низькому рівні, я розумію, що це не провина медиків. Чернігівські лікарі як раз роблять героїчні зусилля, щоб надавати якісну допомогу і в таких умовах, коли і зарплати копійчані, і уваги з боку держави нема. Я дуже вдячний вам за це!

Також перконаний майбутній народний обранець, потрібно боротися із тендерною мафією в медицині. Бо в офіційниз закупках Міністерства охорони здоров'я чимало ліків коштують в декілька разів дорожче, аніж у звичайній роздрібній аптечній мережі. 

- Коли ми в Дніпропетровську отримали дані і побачили, що ціна на ліки подекуди на 1000% більша, аніж у виробника, тоді ми зв'язувалися з заводом напряму і домовлялися про те, що будемо купувати ліки там, без жодних посередників. 

Геннадій Корбан переконаний: ніхто, ані Київ, ані Дніпропетровськ не повинен вказувати чернігівцям як жити. 

- І я теж не буду, ось тому ми і створили свою політичну силу "Укроп", до якої увійдуть представники місцевих еліт кожної області. Бо хто краще за них знає стан справ у своєму місті чи області? Чернігівські медики знають про місцеву медицину краще за столичних чиновників. Ось тому саме чернігівські медики і повинні нею опікуватися. Тому я всіх вас запрошую приєднуватися до нас - разом ми зможемо більше!

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.