Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:39:04

Березенко виноситиме питання фінансування медицини перед Парламентом та Урядом

20.06.2015   13:39Агенцiя

Сергій Березенко, координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини відвідав Обласний онкологічний диспансер, привітав працівників з майбутнім професійним святом та обговорив з ними найважливіші проблеми, які сьогодні існують у медичному закладі.

Серед найголовніших – застаріле медичне обладнання, яке вже давно потребує заміни.

За словами виконуючого обов’язки  головного лікаря диспансеру Григорія Бардакова, у медичному закладі до цих пір користуються обладнанням, яке працює ще з 80-х років і вже давно є морально застарілим. Окрім цього, необхідно провести ремонт відділення променевої терапії. 

– Це ті проблеми, які потребують негайного вирішення, - зазначив лікар.

За словами Сергія Березенка сьогодні держава фінансує медицину в питаннях оновлення фондів та технологій тільки на 10 відсотків. 

– Фактично – медицина зараз виживає. Це проблема – яка потребує кардинального вирішення на рівні законодавства, - зазначив координатор Ради регіонального розвитку області.

На його думку частково проблему може вирішити запровадження страхової медицини. 

– Лікарні мусять мати можливість заробляти кошти самостійно, з яких будуть платити гідну зарплату працівникам. Усі незахищені верстви населення мають фінансуватися з бюджету за програмою страхової медицини. Ці питання мають сьогодні ставитися перед Парламентом та Урядом.

Наостанок,  Сергій Березенко привітав працівників закладу з майбутнім професійним святом, побажав здоров’я, миру та творчих успіхів та подарував символічні подарунки – медичні халати.

– Сьогодні важливо, щоб лікарі відчували що вони потрібні, що їхня професія унікальна, адже вони рятують людські життя. Тому, не зважаючи на проблеми, не можна падати духом.

Петро Городецький    

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.