Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:50:58

Березенко: Громада Чернігівщини має спільно подбати про своїх захисників

18.05.2015   09:26Агенцiя

Посилення обороноздатності військових частин, які розташовані на теренах області, є важливою задачею для всієї громади Чернігівщини.

Адже від забезпеченості наших захисників залежить безпека кожного чернігівця. Про це заявив голова Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Березенко під час зустрічі з командувачем оперативного командування «Північ» генерал-майором Олександром Локотою.

Наразі в цій військовій структурі, розміщеній у Чернігові, є низка питань, які потрібно вирішувати.

– Є проблеми з матеріально-технічним забезпеченням. Упевнений, що це справа не тільки моя, а й усієї області: і громадських організацій, і місцевих бізнесменів, і влади. Треба підключитися і забезпечити військових, не чекаючи підтримки з боку Міноборони. Треба зі свого боку зробити конкретні речі, щоб умови їх роботи були комфортними і ефективними. Я думаю, що найближчим часом деякі роботи ми зможемо виконати. Це важливо, оскільки Чернігівщина має майже 200 км кордону з державою-агресором. І у разі наступу ворога на столицю, чернігівські військові першими прийматимуть бій. Окрім того, підрозділи ОК «Північ» беруть участь в АТО в одному із секторів, отже від оснащення армії залежить життя наших хлопців, – наголосив Сергій Березенко.

Голова Ради регіонального розвитку Чернігівщини зауважив, що він також готовий на рівні держави лобіювати збільшення обсягів підтримки військових області.

Сергій Березенко зустрівся з командуванням ОК «Північ» після відвідування підприємств області, що займаються матеріально-технічним забезпеченням української армії.

– Переконаний, що за результатами приїзду разом зі мною і керівника «Укроборонпрому», і першого заступника секретаря РНБО пожвавиться ситуація на оборонних підприємствах Чернігівщини. І безумовно це автоматично стане елементом підтримки і полегшення роботи ОК «Північ». Я зі свого боку готовий організувати і налагодити діалог між цими підприємствами та військовими, – запевнив Сергій Березенко.

Нагадаємо, що оперативне командування «Північ» сформоване у лютому 2015 року із розташуванням у Чернігові. Військове управління здійснюється на теренах Київської, Черкаської, Житомирської, Полтавської, Чернігівської областей та міста Києва. Оперативному командуванню підпорядковується 41 військова частина.

Командуючий ОК «Північ» – генерал-майор Олександр Локота – брав участь у миротворчих місіях ООН UNPROFOR і IFOR у Боснії та Герцеговині.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.