Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:30:19

Сергій Журман: Робота по залученню коштів агробізнесу до розвитку інфраструктури села буде тривати і надалі

12.12.2014   12:29Агенцiя

Сьогодні в умовах фінансового дефіциту як ніколи актуальним стає питання якщо не повної, то максимальної соціальної відповідальності агробізнесу за розвиток тієї території, де він господарює, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зокрема, важливим аспектом цієї справи є збільшення асигнувань власниками та користувачами земель сільськогосподарського призначення коштів на розвиток територіальних громад.

Торік в області було ініційовано процес прозорого залучення допомоги підприємств для соціально-економічної розбудови сільських територій шляхом винесення цього питання на обговорення громад та укладання відповідних соціальних угод.

В результаті проведеної роботи між орендарями земель сільськогосподарського призначення та сільськими радами укладено 629 соціальних угод. Близько половини орандарів працюють без укладання відповідних документів.

За 10 місяців сільгосппідприємствами надано 65 мільйонів гривень допомоги як за цими угодами, так і поза ними з урахуванням надання допомоги на АТО.

Яскраві приклади співпраці влади і бізнесу на селі – у Бахмацькому, Городнянському, Ічнянському, Прилуцькому, Семенівському, Талалаївському та Чернігівському районах.

Найбільш організована робота із залучення коштів агробізнесу у розвиток соціальної інфраструктури села ведеться у Прилуцькому районі, де укладено 111 угод та Коропському – 40 угод.

Найменше відповідних угод – у Носівському та Менському районах.

– У наступному році роботу по залученню коштів агробізнесу до розвитку інфраструктури сільських населених пунктів буде продовжено. Адже завдяки усвідомленню своєї соціальної відповідальності перед громадою суттєву підтримку одержали сільські заклади освіти, культури, медицини області, - наголошує в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

На його переконання, реальне поліпшення ситуації у кожній сільській чи селищній громаді можливе лише через злагоджену роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у напрямку стимулювання малого і середнього бізнесу, розвиток обслуговуючих кооперативів на селі, сільського зеленого туризму, народних промислів тощо.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.