Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:46:30

Керівники області та Чернігова привітали військових з професійним святом

06.12.2014   08:09

6 грудня в Україні відзначатиметься День Збройних Сил України – свято, яке є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь, проявом великої поваги українського народу до своїх захисників.

5 грудня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із в.о. голови обласної державної адміністрації Сергійом Журманом, та заступником Чернігівського міського голови Станіславом Віхровим взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Збройних Сил України, що відбулися в приміщенні Музичного центру Сухопутних військ ЗСУ у Чернігові.

На початку заходу Сергій Журман зазначив, що, на превеликий жаль, цьогорічне свято опечалене непоправними втратами – вже більше 70 наших земляків віддали життя, виконуючи священний обов'язок перед Українським народом на сході країни.
Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив: наша армія багато років була обділена увагою влади, через що значно знизилася її боєготовність та престиж професії військового.
— Але я переконаний: пройде небагато часу, і в нашій державі буде створено сучасну армію, яка відповідатиме міжнародним стандартам за рівнем бойової підготовки, ефективності, оснащеності й соціальної захищеності військовослужбовців. Немає сумнівів, що сучасне покоління людей у погонах гідно нестиме складну й відповідальну службу, залишаючись взірцем високого патріотизму, мужності і честі, - підкреслив Сергій Журман.

Звертаючись до військових Чернігівського гарнізону та ветеранів війни та армійської служби, а також волонтерів Микола Звєрєв щиро привітав їх із наступаючим святом Збройних Сил України, наголосивши на тому, що до нього причетні наші батьки, діди і прадіди, які боронили і визволяли рідну землю від фашистських окупантів, хто брав участь в обмежених миротворчих контингентах далеко за межами України. Та особливо – це свято тих військових, які сьогодні із зброєю в руках боронять свою країну у зоні АТО.
- Особливо найщиріші вітання сьогодні ми шлемо воїнам, зокрема з Чернігівщини, які беруть участь в антитерористичній операції на сході нашої країни, де нині в боях із агресором народжується справжня Українська армія. Разом ми її збудуємо. - наголосив Микола Звєрєв. Він також зробив акцент на великій ролі органів місцевого самоврядування і волонтерів, яких держава вшановує саме 5 грудня, в матеріальному забезпеченні військовослужбовців в зоні АТО. Разом вони роблять усе можливе аби допомогти своїй армії і посилити обороноздатність держави.

Військовослужбовці та волонтери отримали відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.