Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:37:25

Міністр юстиції Павло Петренко перевірив якість роботи Чернігівського Центру надання адміністративних послуг

16.09.2014   12:52Агенцiя

Чернігівщина - позитивний виняток в складній ситуації щодо надання цих послуг по країні, зазначив міністр, який вже певний час без анонсування (інформації про візит Павла Петренка на сайті Чернігівської міської ради та облдержадміністрації не було) особисто проводить перевірки центрів надання адміністративних послуг у різних регіонах України.

Павло Петренко під час візиту зазначив, що запорукою якості адміністративних послуг, які надаються людям, є передача місцевим органам влади функцій і відповідальності за їх надання.

Згадав глава міністерства і кроки, які найближчим часом будуть здійснені Урядом. Зокрема, у п’ятницю кабмін оприлюднив постанову про скорочення наполовину кількості контрольних і інспекційних органів, обмеження функцій контролю і нагляду, введення мораторію до кінця року на перевірки підприємців. Кроки по зменшенню бюрократії мають допомогти запобігти корупції, впевнений міністр. Реформуванню підлягатиме і доступ до державної служби, оскільки в умовах сьогодення випускники вузів фактично не можуть потрапити на держслужбу через відсутність досвіду роботи.

Начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Микола Овсянник повідомив, що на сьогоднішній день у Чернігівському регіональному центрі надається 160 видів адміністративних послуг. Це – видача та зміна паспортів, висновки санепідемслужб, реєстрація суб’єктів господарювання - фізичних і юридичних осіб та багато іншого. З початку року до центру звернулось і отримало кваліфіковану допомогу більше 47 тисяч осіб.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.