Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:43:25

Посол Латвії – на Чернігівщині

29.08.2014   08:11

28 серпня в області з робочим візитом перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Латвії пані Аргіті Даудзе. Спочатку вона завітала до обласної ради, де зустрілася з головою обласного представницького органу Миколою Звєрєвим та його заступниками – Олександром Кодолою і Валентином Мельничуком.

В ході зустрічі відбувся обмін думками щодо розвитку дружніх, партнерських стосунків між Латвією та Україною і Чернігівщиною, зокрема, а також стосовно суспільно-політичної ситуації, що склалася у зв’язку з воєнною агресією на сході нашої держави з боку Російської Федерації.

Голова обласної ради Микола Звєрєв висловив високоповажній гості та народу Латвії щиру вдячність за підтримку України в цей складний час і за допомогу в питаннях реформування органів місцевого самоврядування та організації територіальної системи влади. Також очільник представницької влади Чернігівщини подякував за сприяння в сертифікації та отриманні квот ЄС на продукцію вітчизняних виробників, позитивно оцінив латвійський досвід в питаннях енергозбереження.

Під час зустрічі пані Аргіті Даудзе висловила підримку Україні в боротьбі за свободу і її територіальну цілісність. Посол Латвії також зазначила, що її країна має намір відкрити своє Консульство в Чернігові, робота якого сприятиме поглибленню соціально-економічних та культурних зв’язків між двома державами. "Чим швидше в Україні будуть проведені реформи, тим швидше буде перемога" - наголосила дипломат.

Цього ж дня програмою перебування Надзвичайного та Повноважного Посла Латвії пані Аргіті Даудзе в регіоні передбачено ознайомлення з міжнародним пунктом пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка» та спілкування із журналістами.

Надзвичайного та Повноважного Посла Латвії пані Аргіті Даудзе під час візиту супроводжує голова обласної ради Микола Звєрєв.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.