Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:29:32

Намет церковних аферистів

26.01.2013   11:52Агенцiя

Саме так був названий намет – юрта УПЦ Московського патріархату під Катерининською церквою на “круглому столі” прес-клубу “Медіа-центр” у Чернігові.

Нагадаємо, що вже сьомий рік під козацьким Катерининським храмом, повернутим УПЦ Київського патріархату, стоїть брудний намет Московського патріархату з великим портретом московського патріарха Кіріла замість ікони. Так московські люди протестують проти передачі українського храму українській Церкві. Хоча є рішення всіх судів про знесення незаконного намету, але державна виконавча служба, очолювана п. Олегом Шерманом, відмовилася виконувати судове рішення.

Депутат Чернігівської міської ради Костянтин Іванов: “Хто такий отець Лєдовой, який керує цим наметом? Якщо владика Амвросій заявляє, що не має відношення до намету і до його настоятеля, то цей батюшка просто аферист, що прикривається релігійними почуттями людей”.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ Київського патріархату Євстратій: “Якщо після спалення цього намету вранці першим повідомив про цю подію заступник завідуючого відділом зовнішніх зносин московської патріархії Ніколай Балашов, то хіба не зрозуміло хто стоїть за чернігівським о. Лєдовим?”

Відомий чернігівський історик Володимир Коваленко: “А взагалі в Чернігові є якась справна влада, здатна виконати судові рішення?!”

Питання поки що зависає у повітрі і стає риторичним…

http://siver.com.ua/news/namet_cerkovnikh_aferistiv/2013-01-25-11668

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.