Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:59:56

Як спрацювало міжрегіональне управління Міністерства юстиції на Чернігівщині?

20.02.2021   11:36Агенцiя

Відбувся публічний звіт керівника Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції за 2020 рік.

Під час заходу були підведені підсумки роботи підпорядкованих органів юстиції за минулий рік та виділені основні досягнення установи.

Визначальною рисою 2020 року для Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), яке об’єднало Полтавську, Сумська та Чернігівську області, стала динаміка руху вперед.

Основні показники державної реєстрації актів цивільного стану:

У 2020 році спеціалісти органів державної реєстрації актів цивільного стану видали майже 21 тисячу свідоцтв про народження, на Чернігівщині – майже 6 тисяч.
До речі, майже кожне третє свідоцтво було видано фахівцями міжрегіонального управління у пологовому будинку.

Водночас, було надано понад 4,2 тисячі послуг щодо реєстрації місця проживання малюка одночасно з проведенням державної реєстрації народження дитини, на Чернігівщині – 1,5 тисячі.

Одним із важливих досягнень минулого року є успішний старт прогресивного сервісу «єМалятко» – прийнято понад 2,3 тисячі заяв на отримання комплексного сервісу, 800 – на Чернігівщині.

Реєстрація шлюбів: засвідчено стосунки понад 12,5 тисяч пар, на Чернігівщині – 3,6 тисячі. Водночас, неабиякою популярністю користувалася сучасна послуга «Шлюб за добу». Зменшити час на очікування та у скорочений термін провести церемонію одруження у Чернігівській області вирішили 617 пар.

У минулого року органи державної виконавчої служби забезпечили погашення заборгованості по аліментах у розмірі близько 650 мільйонів гривень, у тому числі на Чернігівщині – 164 мільйони гривень.

Завдяки масштабній щоденній роботі державних виконавців з початку 2020 року було стягнуто 44 мільйони гривень заборгованості по заробітній платі, на Чернігівщині – понад 26 мільйонів гривень.

Державна реєстрація нормативно-правових актів:
Торік Північно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Суми) було зареєстровано 253 нормативно-правових акти, з них - Чернігівська область – 73.

З метою здійснення контролю за дотриманням суб'єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів міжрегіональним управлінням проведено 5046 перевірок, з них по Чернігівській області – 1726.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини