Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:37:55

60% голів ОТГ та сільських рад підтримують запровадження обігу земель - Міністерство економіки

02.10.2019   13:03Агенцiя

Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства було проведене опитування серед голів ОТГ та сільських рад, яке показало підтримку запровадження обігу земель на рівні 59,7%.

Коли наступного року стартуватиме обіг земель сільськогосподарського призначення, влада та люди на місцях мають бути готові до цього та впевнені в своєму майбутньому, переконані в уряді.

Для цього Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільськогогосподарства було проведене опитування серед голів ОТГ та сільських рад, яке мало на меті визначити думки місцевої влади, виявити найбільш важливі питання, які необхідно передбачити в законодавстві для забезпечення інтересів громад  та дізнатися, якої підтримки потребують регіони для інформування жителів громад про питання обігу земель.

Опитування голів ОТГ та сільських рад показало підтримку запровадження обігу земель на рівні 59,7%. В ньому взяли участь 4849 респонденти, 81% з яких сільські ради, 12,8% -  ОТГ, 4,3% - селища міського типу, 1,5% - міста.

За результатами опитування 15% респондентів підтримують запровадження обігу земель, а 45% - підтримують за виконання певних умов, 40% - не підтримують.

Найбільший рівень підтримки земельна реформа отримала у трьох областях – Чернівецькій (84%), Рівненській (75%), Волинській (69%). Найбільша кількість сільрад та ОТГ, де  виступили за впровадження земельного ринку, у Львівській (242) Вінницькій (241) та Київській областях (227).

На питання щодо позитивного ефекту, який голови очікують для своїй громади від впровадження обігу земель, більшість відповіла, що це наповнення бюджетів та розвиток громади, ефективне використання землі, істотне збільшення вартості земельних ділянок. Також це облік земельних ділянок, можливість реалізувати своє право приватної власності, недопущення деградації землі внаслідок неякісного обробітку.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини