Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:19:43

За 2018 рік скиди стічних вод у поверхневі води області надходили із 32 точкових джерел

22.02.2019   08:11Агенцiя

Загальний об’єм минулорічного скиду склав 95,5 млн.м, який за галузями економіки розподілявся так: комунальне господарство (15 суб’єктів) — 18,92 млн. м, сільське господарство (7 суб’єктів) — 18,94 млн. м?, промисловість - (10 суб’єктів) — 57,64 млн. м?.

Скид забруднених стічних вод у поверхневі водні об’єкти здійснили 10 підприємств області. Основними забруднювачами залишаються підприємства комунального господарства.

Із загального об’єму стічних вод, які потребують очищення, лише 20% були очищені на очисних спорудах (4,0 млн м), решта 80% – скинуті у поверхневі водні об’єкти як недостатньо очищені (15,6 млн. м).

Найбільшим забруднювачем являється КП «Чернігівводоканал», яке збільшило скид недостатньо очищених стічних вод порівняно з минулим роком на 1,7 млн. м. Протягом 2018 року в річку Білоус цим підприємством скинуто близько 15 млн. м стічних вод з перевищенням доведених нормативів гранично допустимого скиду по вмісту фосфатів у 1,2 рази, хлоридів – 1,1 раз.

Через застарілість та зношеність каналізаційних мереж, перевантаженість або недовантаженість обладнання, відсутність регулярних капітальних ремонтів очисні споруди не в змозі очищувати стічні води до нормативів гранично-допустимих скидів.

Така неефективна робота очисних споруд негативно впливає на гідрохімічний стан річок Чернігівщини: Удай, Іченька, Снов, Остер, Білоус, Борзенка, Вздвиж і безпосередньо річки Десна.

Більшість очисних споруд вимагають модернізації та реконструкції, на що просимо звернути увагу водокористувачів з метою недопущення забруднення водних об’єктів регіону.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини