Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:59:22

Чернігівщина - одна з лідерів реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства

26.05.2018   10:08Агенцiя

За оцінкою виконання регіональних Програм сприяння розвитку громадянського суспільства Чернігівська область посіла 5 місце.

Під час наради-семінару «Механізми ефективної реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні», яка відбулася 25 травня у м. Києві, ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» презентувала результати відповідного дослідження.

Захід відбувся за участі представників Кабінету Міністрів та Адміністрації Президента України, представників обласних державних адміністрацій, облрад, експертів, членів Координаційних рад сприяння розвитку громадянського суспільства з Київської, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей і міста Києва.

Керівник проекту Андрій Крупник представив інформацію про хід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в регіонах України. Аналіз було проведено Асоціацією спільно з регіональними експертами всеукраїнської коаліції. У Чернігівській області партнером Асоціації у здійсненні громадського супроводу Національної стратегії є ГО Центр «Доброчин» на чолі з Наталією Дрозд, яка є регіональним експертом у даному проекті.

За результатами дослідження Чернігівщина загалом – одна з лідерів реалізації Національної стратегії. Зокрема, за оцінкою виконання регіональних Програм сприяння розвитку громадянського суспільства Чернігівська область посіла 5 місце (79%). Відзначена активність Координаційної ради при Чернігівській ОДА (5 засідань за рік). Також оцінена наповненість офіційного сайту – 6 місце з 76 балами розділили Кіровоградська та Чернігівська облдержадміністрації.

Також на заході були представлені результати опитування представників влади та громадськості щодо факторів, що стримують і що стимулюють процеси розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні.

Учасники заходу обговорили, як налагодити ефективну роботу регіональних Коордрад, підрозділів ОДА по комунікаціях, удосконалити нормативно-методичне забезпечення розвитку громадянського суспільства, та представили пропозиції щодо реалізації стратегії.

Громадський супровід реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні здійснюється у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.