Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:09:17

Найбільш прогнозованим буде другий тур президентської кампанії на Чернігівщині

29.01.2018   13:25Агенцiя

І це може стати найбільшою проблемою для штабів Петра Порошенка на Чернігівщині.

Наприкінці цього року президентська кампанія розгорнеться офіційно. Але, тим, хто буде працювати на результат, потрібно розпочинати ефективну діяльність вже сьогодні.

Найголовнішими питаннями на місцях стануть насамперед кадрові питання. Як показує досвід виборчих кампаній – це від трьох тисяч активно працюючих напередодні виборів, правильно скерованих та спеціально навчених насамперед агітаторів, відібраних заздалегідь членів виборчих комісій та насамперед логістів-штабістів різного рівня.

Хто раніше почне відбір та фінансування – для того кращим буде вибір. Навіть на таких локальних виборах, як до об’єднаних територіальних громад спостерігався певний дефіцит кадрів, а тому вигравав той, хто пропонував більше або був переконливішим.

Ще одним фактором, який буде сприяти дефіциту кваліфікованих кадрів під час президентської кампанії – це зацікавленість діючих народних обранців, які обрані по мажоритарним округам в активній реанімації власних передвиборчих мереж. Насамперед – для перевірки їх спроможності напередодні парламентської кампанії. І не факт, що, наприклад, діючі провладні депутати не будуть «класти яйця в одну корзину».

З опозицією на Чернігівщині ще більш цікаво.

Насамперед хто є реально опозицією діючої влади?

Право та ліворадикальні політичні сили майже не працюють у передвиборчий період та і не мають потужного фінансового, людського та медійного ресурсу в Чернігівській області. А те, чого не існує - важко реанімувати. Більшість обласних осередків цих політичних партій будуть реально «на побігеньках» у головних політичних гравців. Навіть охопити всі райони у своїх мобілізаційній роботі вони на сьогодні не спроможні. А активність у соцмережах багато виборців не додасть.

Найбільш цікава ситуація з «Нашим краєм» та Аграрною партією.
Перший, скоріше за все, буде вимушений співпрацювати з пропрезидентськими силами. Але більшість активістів, реально працюючи за гроші на Петра Порошенка, насправді на сьогодні не готові за нього проголосувати. Особливо у першому турі. А реальний прояв передвиборчої роботи буде, в першу чергу, в медійних ресурсах Валерія Давиденко та його особистій роботі з електоратом, а не партактивом.
З «Аграрною партією» навпаки. Якщо на першому турі вони підтримають власного кандидата (якщо він буде брати участь у президентських перегонах), то на другому турі більшість, так званих «агробаронів», будуть визначатися індивідуально з ким вони. І тут Київ навряд чи зможе активно дотиснути для досягнення потрібних результатів.


Як показали спочатку вибори керівництва чернігівської облради, а потім виборчі кампанії в ОТГ, системною опозицією діючої влади на Чернігівщині насправді виступає політичний альянс «Батьківщини», Радикальної партії Олега Ляшка та Опозиційного блоку.

Хоча їх лідери Валерій Дубіль, Олег Авер’янов та  Анатолій Мирошниченко і приховують в два останніх роки власні тісні стосунки, але і говорити про їх відокремлену політичну діяльність в регіоні доволі важко.
Так, лідер обласної «Батьківщини» у ході останніх місцевих виборчих кампаній неодноразово звинувачував радикалів у підкупі виборців, чомусь вважаючи їх представниками влади, але аналіз роботи дільничних комісій і агітаційної діяльності показує, що вони всі власні дії певним чином «синхронізують». Якщо десь спочатку і «перекривали кисень» один одному, то наприкінці вже чітко ділили ОТГ: хто і де реально домінує.

Склалася цікава ситуація. Результат другого туру президентської кампанії в Чернігівській області вже, більше ніж за рік до виборів, практично вже зрозумілий. Проти представників діючого Президента України Петра Порошенка будуть працювати насамперед представники об’єднаної економічними інтересами опозиції РПЛ, Опозиційного блоку та «Батьківщини» під реальним керівництвом Валерія Дубіля, як головного в цьому політичному угрупованні. Саме він має найбільший в регіоні людський, фінансовий та медійний ресурс серед опозиціонерів.

Як буде працювати влада? Побачимо.


Паперний Юрій

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини