Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:38:31

Презентація результатів вивчення туристичного ринку Чернігова

31.10.2016   13:35

"Результати вивчення туристичного ринку Чернігова шляхом анкетування в’їзних туристів. Перший крок до написання стратегій та промоції міста".

Захід відбувся за участю народного депутата України Анни Романової, заступника міського голови Ольги Хоніч, помічника керівника штабу Сенатора (штат Орегон США) Флойда Прозанські – Кевіна Мура, доцентів кафедри маркетингу, PR-технологій та логістики ЧНТУ Вікторії Жидок та Тетяни Забаштанської.

Під час зустрічі з журналістами, представниками готельного та ресторанного бізнесу обговорено результати вивчення туристичного ринку Чернігова.

Як вже повідомлялось раніше, ця анкета була розроблена представниками ЧНТУ разом з Анною Романовою для проведення опитування серед іноземних, а також українських туристів. Розповсюджувались анкети в чернігівських готелях, а також під час проведення загальноміських заходів до Дня міста. Анкетування тривало протягом півтора місяця.

Як повідомили експерти кафедри маркетингу, загалом було опитано 795 респондентів, з яких 137 - пройшли анкетування в онлайн-режимі через мережу Інтернет. Окрім ключових туристичних ринків (Україна, Білорусь, Польща), серед країн переважають туристи з Азербайджану, Італії, Німеччини, Ізраїлю, Туреччини та інших.

Серед опитаних туристів: 38 % респондентів приїхали заради відпочинку, 34 % – відвідати друзів та родичів, 16 % – для ознайомлення з об’єктами культури та заради екскурсій, 15% – через шопінг та стільки ж – приїхали у відрядження.

Більшість опитаних із задоволенням відвідують Чернігів через його архітектурні пам’ятки та історичні місця. Майже всі туристи (97%) виявили бажання знову відвідати наше місто й будуть рекомендувати його своїм знайомим та близьким. За відгуками опитаних, їх досі не влаштовує стан доріг, стан громадського транспорту й досить високі ціни на товари та послуги.

За словами заступника міського голови Ольги Хоніч, на основі цих досліджень буде розроблятися Стратегія розвитку туристичного регіону, яка потрібна для написання Програми розвитку туризму в місті Чернігові.

Народний депутат України Анна Романова повідомила, що це масштабне соціальне дослідження проведено безкоштовно, воно дозволило виявити існуючі проблеми у сфері туризму. На даний час треба працювати над збільшенням кількості туристів, а для цього потрібно більше рекламувати наше місто.

Анна Романова також додала, що вона вивчала досвід успішних в плані туризму міст. На її думку, на якісну рекламу міста з населенням близько 300 тисяч жителів необхідно витратити не менше мільйона гривень. Ці кошти треба витратити ефективно, а основними об'єктами для поширення рекламної продукції про Чернігів можуть стати Київ і Гомель. Оскільки саме з цих міст найбільше приїжджає туристів до Чернігова.

Помічник керівника штабу Сенатора Флойда Прозанські – Кевін Мур ще раз розповів про вже створену в місті Портленд стратегію розвитку. На його думку, головний акцент потрібно зробити на візитівці міста Чернігова.

Під час цього заходу в рамках проведеного дослідження відбулась вікторина серед опитаних туристів. Шляхом випадкового відбору серед анкет визначили переможця опитування – ним став 27-річний турист з Гомеля Республіки Білорусь, на якого чекає сертифікат на романтичний уїк-енд в м. Чернігові для двох осіб.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини