Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:07:23

43% жителів Чернігівської області вважають, що економіку країни з кризи виведе вітчизняний бізнес

21.04.2015   06:30Агенцiя

Надії на іноземний бізнес покладають ще 39,5% опитаних. Такі дані були отримані в ході опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка з 13 по 20 березня 2015 року.

Результати моніторингу показують, що протягом вже декількох років зберігається тенденція, коли більшість населення держави впевнена, що всі конструктивні сили в Україні є – так вважають 53% людей. За даними соціологів, довіра до українського бізнесу зросла в 2 рази у порівнянні з 2012 роком.

«Для нас повністю зрозуміло, чому зростає рівень довіри до бізнесу. В першу чергу, бізнес зайняв досить активну позицію в тій кризовій ситуації, яка склалася. Говорячи про український бізнес, люди говорять і про великий бізнес, і про можливість самостійно працювати в бізнесі», – зазначила в ході прес-конференції керівник Українського інституту соціальних досліджень Ольга Балакірєва.

Існуючі соціологічні дані за останні 20 років показують, що ставлення до приватного бізнесу, до приватних підприємців змінилося в позитивну сторону. «Люди зрозуміли, що це реальні робочі місця і реальний розвиток. Бізнес має потужну силу для зміни ситуації в економічній сфері, щоб створювати робочі місця, виплачувати заробітну плату, і що на нього можна сподіватися як на ту силу, яка повинна сприяти розвитку України на шляху модернізації», – додала Ольга Балакірєва.

За даними соціологів, більшість українців покладають великі надії на бізнес на тлі двократного падіння довіри до політичних партій. «До всіх політиків ставляться негативно. Є перманентна криза довіри, яка не дозволяє Україні розвиватися і отримати підтримку реформ, домогтися політичної єдності і рухатися в напрямку модернізації», –сказав Дмитро Дмитрук.

Соціологи вважають, що падіння довіри до політичних партій викликано тим, що немає реальних пропозицій і відповідей на вимоги по досягненню миру в Україні і рішень питання погіршення рівня життя людей.

У ході дослідження було опитано 2800 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 1,13 - 1,89 відсотка. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю «віч-на-віч» за місцем проживання респондента. Рівень досягнення респондентів – 62%.

Вибіркова сукупність кожного опитування моніторингу становить не менше 2800 респондентів, репрезентативна за основними соціально-демографічними ознаками щодо дорослого населення України.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини