Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:05:23

Кого "люструє" прокуратура?

29.01.2015   09:37Агенцiя

Журналісти інформаційно-аналітичного порталу «Люстрація та Антикорупція» провели журналістське розслідування, щодо виконання ЗУ "Про очищення влади", і першим хто потрапив під "наш" маховик люстраційної перевірки стала прокуратури Чернігівської, Черкаської, Полтавської та Закарпатської областей.

Кого перевіряє прокуратура Чернігівської області. І смішно, і водночас грішно. Станом на сьогодні, під перевірку потрапило аж 5 осіб. (http://chrg.gp.gov.ua/ua/chegvid.html)
І як ви думаєте хто це? Працівники прокуратури…
НІ.
Це студенти та стажери
 

Ось для прикладу, особи які згідно сайту обласної прокуратури підпадають під перевірку ЗУ «Про очищення влади»:
Зюзя О.В - студентка Національного юридичного університету,
Бобров М.П-  прокурорсько-слідча(посада зазначена в декларації),
Хоменко В.Б- стажер(претендує).
Красносільський М. І та Васюшкіна С. В. без посад(згідно декларації). 
І зверніть увагу ЖОДНОГО працівника прокуратури! 
 

Для того, щоб ніхто не подумав, що ми з упередженням ставимося до прокуратури Чернігівської області, ми вирішили зробити моніторинг дотримання ЗУ «Про очищення влади»  в прокуратурах інших областей. 
Для кожної прокуратури ми розробили певні критерії оцінювання, згідно яких можна зробити загальне враження по впровадженню ЗУ «Про очищення влади» в прокуратурах.

Прокуратура Чернігівської області     
Кількість осіб на «очищення»:  5
Середня ЗП(кандидатів, згідно декларації): 2920-4367 грн на рік, що в місяць 243-363 грн.
Загальне враження: Кандидати на очищення не відповідають реальним вимогам люстрації,  інформація в декларація не чітка, відсутність посад, занижена ЗП. З вище зазначеного можна зробити висновок, що час йде, а в прокуратурі все лишається без змін.
Загальна оцінка: 2( за 5б. шкалою)
 
Прокуратура Черкаської області
Доволі одіозна прокуратура.
Згідно поданих декларації прокуратури Черкаської області,  в деяких працівників заробітна плата становить 222 грн на рік, дивно що в декларації не вказали по «блатному» - 777 грн, а це між іншим офіційний документ.
 

Цікавою нам також здалася особистість ЛІСОВОГО Сергія Миколайовича, з річним прибутком в один мільйон тридцять сім тисяч (1 037 791) грн, з яких заробітна плата 4463 грн, доходи від підприємницької діяльності 2792 грн, а ось дарунки і призи становлять 1 030 526 грн. Також у власності знаходиться автомобіль Audi Q7 4.2 v8 2007 р.  І це все в 24 роки.
Після таких подарунків, стає ще цікавіше, а хто ж їх дарує? Як виявилось Лісовий С.М, це син колишнього прокурора Черкаської області  Лісового Миколи Леонідовича.

На цьому ми можемо «тут» поставить крапку, і подумати про люстрацію.
 

Прокуратура Закарпатської області

Цікавий факт, що Закарпатська прокуратура «очищає» посадовців лише з однією посадою: «Прокурор прокуратури районного рівня» і ще не менш важливий факт, що згідно своїх декларацій ці «прокурори районного рівня» отримують 2920-8120 грн на рік, що в місяць, в кращому випадку 670 грн.
Кількість осіб на «очищення»: 6
Середня ЗП(кандидатів, згідно декларації): отримують 2920-8120 грн на рік, що в місяць, в кращому випадку 670 грн.
Загальна оцінка: 3( за 5б. шкалою)
Загальне враження: Кандидати очищення відповідають реальним вимогам люстрації,  інформація в деклараціях не зовсім чітка, занижена ЗП.

Прокуратура Полтавської області
Взірцем дотримання ЗУ «Про очищення» влади на нашу думку стала прокуратура Полтавської області.
Під перевірки потрапили: екологічний прокурор Дніпровської екологічної прокуратури, старший прокурор відділу прокуратури та ряд інших працівників прокуратури. 
Кількість осіб на «очищення»: 3
Середня ЗП(кандидатів, згідно декларації): отримують 100 000- 135 306 грн на рік.
Загальна оцінка: 5( за 5б. шкалою)
Загальне враження: Кандидати очищення відповідають реальним вимогам люстрації,  інформація в деклараціях – чітка.
 
Підводячи підсумок, можна заявити, що ЗУ «Про очищення влади» в вище згаданих прокуратурах працює частково, а в деяких обласних прокуратурах взагалі відбувається «саботаж» його роботи.
Проаналізувавши сайти прокуратур ми можемо спостерігати, те, що працівники прокуратури в більшості випадків, проводять «псевдолюстрацію», або простими словами займаються «очковтерательством» для народу, адже  «люструють» вони не прокурорів та слідчих, а студентів, стажерів, претендентів на посаду та людей без посад.


http://narodcn.in.ua/166-kogo-lyustru-prokuratura.html
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини