Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:39:26

За кого голосуватимуть чернігівці?

13.10.2014   13:57Агенцiя

За результатами соціологічного опитування, яке проводилося у Чернігові, до парламенту проходять 7 політичних партій: Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Ляшка, Народний фронт, Громадянська позиція, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Сильна Україна».

За Блок Петра Порошенка планують проголосувати 21,39% опитаних чернігівців, Радикальна партія Ляшка отримала 12,28% підтримки,  Народний фронт – 8,69%, Громадянська позиція – 7,69%, ВО «Батьківщина» - 7,1%, ВО «Свобода» та «Сильна Україна» - отримали по 5,93 та 5,76 відсотки відповідно. Не визначилися із своїм вибором – 20,38% опитаних.

На думку експертів «Сильна Україна» - це конструктивна опозиція, яка працюватиме не на розкол країни, а на її об’єднання. Це партія, яка демонструє не «агресивну » критику влади, а пропонує шляхи вирішення проблем.

Лідером серед кандидатів-мажоритарників по 205 округу став Валерій Куліч, йому планують віддати голоси 15,87% опитаних. На другому місці кандидат від Радикальної партії Ляшка, на третьому самовисуванець Андрій Дериземля. Кандидат від «Сильної України» Віктор Геращенко  отримав 6,85% підтримки чернігівців, які взяли участь у опитуванні.

Також у чернігівців питали чи відбулося покращення або погіршення у таких сферах: економічна ситуація, політична стабільність, боротьба з  корупцією, підтримка закону и порядку, повага влади до прав людини, єдність громадян України. Практично половина опитаних (49%) вважає, що за останні півроку відбулося погіршення практично в усіх сферах життя, особливо в економіці країні. Взагалі не бачать жодних змін 26% опитаних. А 25% вбачають позитивні зміни у тому, що громадяни України стали більш об’єднаними та єдиними, також у боротьбі з корупцією та в тому, що влада почала ставитися з більшою повагою до народу.

Соціологічне дослідження було проведено волонтерами Чернігівської міської громадської молодіжної організації "Молодіжний інформаційний центр" на замовлення Інформаційно-аналітичного журналу "Чернігівський монітор" 11 - 12 жовтня у місті Чернігові.
Аудиторія дослідження: населення Деснянського району м. Чернігова віком від 18 років і старші.
Вибіркова сукупність: репрезентативна квотна вибірка 1200 респондентів.
Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).
Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): не більше 1,9%.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини