Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:32:33

У смт Березна відкрили пам’ятник уславленому земляку, видатному композитору та диригенту Григорію Верьовці

22.05.2017   08:12

19 травня у житті смт Березна відбулася знакова подія, адже тут урочисто відкрили погруддя видатного композитора, диригента та майстра хорового мистецтва Григорія Верьовки.

Відкриття пам’ятника славетному земляку стало можливе завдяки зусиллям депутата обласної ради, голови постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції Василя Леоненка, який виділив на створення погруддя необхідну суму зі своїх коштів на виконання депутатських повноважень.

Освячення пам’ятника Григорію Верьовці провів благочинний Менського благочиння Української Православної церкви протоієрей Василій.

З вітальним слово до земляків звернувся Василь Леоненко, секретар Національної Всеукраїнської Музичної Спілки, директор Чернігівського вищого музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Володимир Суховерський, Березнянський селищний голова Ольга Романченко, заслужений художник України, скульптор, автор погруддя Григорія Верьовки Михайло Белень.

За дорученням голови обласної ради участь в урочистому заході взяв його радник Дмитро Никоненко, який передав від Ігоря Вдовенка щирі вітання громаді Березни із знаковою і довгоочікуваною подією.

Вшановуючи велич таланту лауреата Державної премії України ім. Тараса Шевченка, народного артиста України Григорія Верьовки, представники влади і громади поклали квіти до його пам’ятника.

Завершився захід виступами академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і народного аматорського хору Березнянського будинку культури, які виконали українські народні пісні.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.