Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:34:10

Вечір пам’яті Василя Струтинського. ВІДЕО

14.04.2016   11:02Агенцiя

До 70-річчя з дня народження поета та журналіста Василя Струтинського в обласній бібліотеці ім. В.Короленка пройшов вечір пам’яті. Клуб «Краєзнавець» зібрав рідних та друзів, шанувальників творчості нашого колеги – Василь Струтинський працював 8 років в обласній державній телерадіокомпанії.

Переможець Всеукраїнського закритого конкурсу на кращу поетичну книгу для дітей, член літературної спілки «Чернігів», лауреат премій ім.Б.Грінченка та ім.Л.Глібова, Василь Струтинський так і не став членом Спілки письменників України, хоча, безперечно, заслуговував на це.

Дмитро Іванов, головний редактор газети «Гарт»: «Стільки, як Василю, підніжок життя нікому не кидало. Та, до честі Василя, він встояв, бо найвищим прапором для нього була творчість».

Василь родом із Волині, його дитинство пройшло на Житомирщині. Майже 40 років він прожив на Чернігівщині. Надзвичайно цікавився краєзнавчою тематикою. Був частим гостем в обласній бібліотеці ім. В.Короленка.

Вікторія Солоніцина, бібліограф обласної бібліотеки ім.В.Короленка: «Не дивлячись на непростий характер і на непрості часи, які випали на його долю, він був відкритою людину і в нього було багато колег і однодумців серед колег і серед творчих особистостей».

«Невиправний романтик, легкий у спілкуванні, трошки амбітний» — так характеризують його друзі.

«Залишаю цей куточок раю з вічною сльозиною в очах…» Василь Струтинський і сьогодні є «найтиражнішим» автором Чернігівщини. Його твори прикрашають сторінки читанок, хрестоматій та підручників з української мови. А слово, сказане юні, поступово проростає добрим зерном у житті…


Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.