Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:26:55

Військові з Чернігова здивували Європу грою на трубах

01.06.2015   10:14Агенцiя

У Чернігові музиканти військового оркестру до звичайних музичних інструментів додали вогнику. Чим дивують публіку бачили і чули наші журналісти.

Раніше музиканти грали на звичайних інструментах і танцювали. Віднині до свого шоу додали нове - вони поєднують сантехнічні труби та пиляють болгарками, і з цього виходить зовсім інше звучання.

Роман Даніч - професійний тромбоніст. Свій інструмент він відклав і взяв у руки - сантехніку. Щоб почути мелодію, каже, тренувався чимало.

"З вигляду здається, що це все легко, просто. Насправді - це багаточасові репетиції. Це все дуже складно", - говорить Роман Даніч, музикант оркестру 8 навчального центру ДССТ.

Щоб витягти звук, довелося експериментувати. Зупинилися на такому способі.

"За рахунок вібрації самої труби. Ось виходить, коли по ній б'єш, йде вібрація звуку", - говорить В'ячеслав Остроух, музикант оркестру 8 навчального центру ДССТ.

Такими виступами вже вдалось здивувати Німеччину. Звідти повернулися переможцями конкурсу. Стали кращими серед військових оркестрів із сорока країн світу.

"Це вже про щось говорить. Люди стараються, віддаються своїй роботі повністю", - говорить Микола Смаль, начальник оркестру 8 навчального центру ДССТ.

Цього чернігівським винахідникам від музики замало. Незабаром планують доповнити шоу новим елементом - хочуть зіграти ще й зі зброєю.


http://podrobnosti.ua/2037723-31-05-2015-0930-sjuzhet-24.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.