Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:44:18

Пам’яті Маестро

13.12.2014   13:59

П’ять років тому вся культурна спільнота Чернігівщини втратила неперевершеного митця, блискучого громадського діяча, видатного хормейстера Любомира Боднарука. У Чернігівському музичному училищі пройшов вечір пам’яті, присвячений Маестро, повідомляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

Заслужений діяч мистецтв України Любомир Боднарук близько 30-ти років свого життя віддав Чернігову, своїм вихованцям і музиці – в неї він вклав свою душу, любов і натхнення. Шанувальники його творчості, учні та колеги відзначають, наскільки багато він зробив для розвитку класичної музики не тільки нашого краю, а й України в цілому. Це величезні концерти духовної, народної, класичної музики. А ще Любомир Боднарук був багатогранною особистістю і вміщував в собі усі найкращі людські якості.
 
Любомир Боднарук — блискучий хоровий диригент, а ще засновник і керівник камерного хору імені Дмитра Бортнянського, що завдяки йому став академічним. Це справжнє його дітище. Тому саме його вихованці на чолі із теперішнім керівником Іваном Богдановим у співпраці із колективом музичного училища і вирішили зробити цей пам’ятний захід, віддаючи шану і повагу видатному маестро. Хор виконав твір його улюбленого композитора Сергія Рахманінова «Всенощное бдение».
 
Слід зазначити, що ім’я Любомира Боднарука гідно пошановується культурною спільнотою. До 75-річного ювілею маестро вийшла в світ книга про його життя і творчість. Зараз можна побачити у музичному училищі і клас, де працював митець, та його портрет авторства Федора Кравчука.
 
Та найголовніше, як зазначають шанувальники творчості Любомира Боднарука, що саме його хорова творчість ніби з’єднала різні епохи розвитку хорового мистецтва Чернігівщини. Маестро казав: «Без справжньої хорової культури не можна будувати фундамент нової держави».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.