Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:35:38

Концертний тур, щоб підняти бойовий дух учасників АТО

01.08.2014   07:33

Артисти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова провели концертний тур, щоб підняти бойовий дух учасників АТО.

Понад півтори тисячі кілометрів подолали за декілька днів військові музиканти, щоб виступити з концертами та підняти бойовий дух учасників антитерористичної операції на Сході нашої держави.

За ідеєю головного режисера військово-музичного центру Галини Петрової, невелика гастрольна трупа підготувала дві змістовні, захоплюючі двогодинні концертні програми. До них увійшли народні й сучасні пісні, естрадні мініатюри. Яскравості вокальним номерам додав танцювальний супровід шоу-балету.

Свій патріотичний тур артисти розпочали з Харкова. Тут у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону відбувся кількагодинний концерт для поранених в зоні АТО бійців. За словами поранених військовослужбовців, такі виступи дійсно підтримують на висоті моральний дух.

Наступний захід відбувся вже неподалік Краматорська на Донеччині. Тут музиканти військово-музичного центру дали перший у своєму житті концерт у справжніх бойових умовах, адже десь неподалік постійно лунали автоматні та кулеметні постріли.

Сцену для концерту встановили посеред поля. Військові музиканти виступали для армійців під відкритим небом, а автобус використовували в якості «польової» гримерки. Артисти співали та танцювали для військовиків, а ті в свою чергу щиро аплодували виконавцям, підспівували і, навіть, танцювали разом.

- Наші артисти трохи хвилювалися, адже в таких умовах нам випало виступати вперше, - розповіла Галина Петрова. – Водночас відчували справжнє родинне тепло, яким віяло від наших військовиків. Тому кожен з глядачів знайшов у концертних номерах щось для душі.

Разом з військовими музиками для бійців виконав пісні під гітару і відомий автогонщик та телеведучий Олексій Мочанов.

- Концерт став для нас приємною несподіванкою, - стверджували військові глядачі. – Ніхто навіть не міг уявити собі, що ось так, просто неба можливо влаштувати таке чудове свято.

Після концерту військовики фотографувалися разом з артистами, розповідали про свої потреби, передавали привіти родичам з Чернігівщини. Водночас артисти привезли та передали медикаменти та харчі учасникам АТО, які були закуплені на кошти благодійників.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.