Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 01:12:18

Ліквідація наслідків снігопаду 14 грудня коштувала міському бюджету близько 3 млн грн

19.12.2023   12:26Агенцiя

Про це йшлося під час загальноміської щотижневої наради 19 грудня. Головний інженер КП «АТП-2528» Сергій Стринадко, звітуючи про ліквідацію наслідків негоди минулого тижня, повідомив скільки це коштувало, за попередніми підрахунками, міському бюджету Чернігова.

    — З четверга на п'ятницю працювало без зупинки 13 МАЗів та 11 тракторів. Ускладнювало роботу безперебійне випадання снігу. Саме в цей день (14 грудня — ред.) ми витратили 900 тонн піщано-сольової суміші, здебільшого посипали саме нею, і 80 тонн солі. Чому солі менше, тому що вона не так працювала, був мороз. На це все витратили приблизно 2 млн грн: 1 млн 200 тис. грн — піщано-сольова та 585 тис. 900 грн — сіль. І ще плюс витрати самої техніки,  — пояснив Сергій Стринадко.

 

Мова про витрати на пальне для роботи  комунального транспорту, який працював у місті, та оплату роботи працівників. За словами Стринадка, ці статті витрат обійшлися ще в 1 млн грн.

— Загалом три мільйони гривень коштувала доба прибирання, — підсумував представник «АТП-2528».

    — Нічого дивного немає, великий об'єм роботи, витрачена велика кількість піщано-сольової суміші, палива, люди перепрацьовують норму і мають отримати доплату за це. А тепер здогадайтесь, хто найбільше якихось критичних зауважень писав про те, що погано прибирається місто? Ці, хто вимагають всі кошти на ЗСУ. Як це називається, коли людина хоче відразу і всі кошти на ЗСУ направити, і щоб швидко та якісно прибиралося місто? Я вважаю, це політичні ігри. А об'єктивно хочеться подякувати комунальникам, які працювали в період негоди, — зауважив в. о. міського голови Олександр Ломако.

Проаналізували під час ранкової наради і результати самого прибирання та які фактори вплинули на швидкість та якість. Зокрема, ситуацію ускладнював великогабаритний транспорт, який заїхав у місто і не зміг рухатися вулицями, де потрібно було здійснити підйом чи на вузьких ділянках.

    — Ми їх допомагали витягувати, але наша техніка, навіть фронтальний навантажувач, не справлялася. Тому залучалася техніка ДСНС, яка тягнула їх, — розповів Сергій Стринадко.

Крім того, є ще об'єктивні причини, які впливають на прибирання міста, йшлося під час наради, на заміну мобілізованим працівникам комунальних підпримств, які знали місто та ділянки своєї роботи, приходять співробітники, яким ще потрібно здобути цей досвід, а також внаслідок бойових дій знищено частину снігоприбиральної техніки, а щось вилучено на потреби ЗСУ.

— Були, треба це об'єктивно визнавати, проблеми у четвер, із пересуванням на окремих ділянках і громадського, і приватного транспорту. Коли масовий снігопад і є зауваження до окремих ділянок, здається, що комунальне підприємство недопрацьовує та місцева влада вцілому. Якщо розібратися, то є об'єктивні причини. По-перше — заїхала фура, не змогла піднятися, стала — комунальники замість того, щоб чистити сніг, витягають фуру. На це витрачається ресурс і час.

    По-друге, велика кількість водіїв мобілізована, новим працівникам потрібно більше часу, аби виконати той же об'єм роботи. Є питання знищеної техніки, — зауважив Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото КП «АТП-2528»
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини