Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:15:54

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими

03.05.2024   15:01Агенцiя

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

До гаражу волонтерки Ірини Мальковець, який перетворився на волонтерський пункт для дітей, вони приходять майже щодня після навчання.

– Сітки на фронті потрібні завжди, – каже Ірина, – і багато, їх не вистачає з самого початку війни й до нині.

За її словами, діти самі були ініціаторами плетіння маскувальних сіток. Пізніше до цього долучилися й батьки. З початку жовтня 2022 року «гаражне братство», як вони самі себе називають, сплело вже понад 360 сіток, при тому що основу для сіток діти роблять самотужки на власноруч виготовленому станку. Також юні волонтери виготовляють окопні свічки.

Заступник голови обласної ради Дмитро Блауш зустрівся із дітками в обласній раді, щоб підтримати їх патріотичні починання.

– Сьогодні кожен із нас на своєму фронті наближає Перемогу над загарбником і має силу змінити світ на краще. Час робити дійсно важливі, корисні для наших воїнів справи, – зазначив Дмитро Блауш й відзначив, що ці діти не тільки виконують важливу для наших військових роботу, а й вчать інших не бути байдужими.

Разом із «гаражівцями» завітав до обласної ради й відомий співак та волонтер Ігор Хонін, за ініціативи якого й була організована ця зустріч. Ігор розповів, що часто приїжджає до своїх нових друзів задля того, щоб допомогти, підтримати й самому надихнутися й відпочити душею з цими «маленькими волонтерами з великими серцями».

Дмитро Блауш подякував гостям за їх важливу волонтерську справу, наполегливу працю та за активну громадянську позицію й вагомий особистий внесок у підтримку Збройних Сил України вручив подяки обласної ради всій волонтерській сім'ї «Гаражу»:

Байраку Богдану

Борисенко Аліні

Борисенку Миколі

Кіліяненко Аліні

Мальковець Анні

Морозу Володимиру

Морозу Дмитру

Смик Мілані

Смику Єгору

Худобович Анастасії

Худобовичу Денису

Мальковець Ірині

 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини