Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 08:18:13

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.12.2023   10:05Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 18 грудня по 8:00 19 грудня 2023 року

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 3  пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

09:00 – 09:05  18.12.2023 р.

- 3 вибухи з міномету 120 мм в районі н.п. Блешня Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 7  одиниць спеціальної техніки та  9 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в м Чернігові о 18 год. 52 хв. 18 грудня водій тролейбуса  "ЕТАЛОН Т12110" для уникнення наїзду на пішохода різко загальмував. Внаслідок чого пасажир тролейбуса впала, отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до КНП "Чернігівська міська лікарня №2".

- на автодорозі М01 «Київ-Чернігів-Н.Яриловичі» між с. Деснянка та  с. Кошівка Чернігівського району о 20 год. 54 хв. 18 грудня водій автомобіля «CITROEN» здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід, 1979 року народження, від отриманих травм загинув на місці аварії.

- на 8 км автодороги Т-25-35 «Козелець-Карпилівка-Сорокошичі» (Чернігівський район) о 08 год. 10 хв. 18 грудня водій  автомобіля «Ford Focus» не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-2109». Внаслідок ДТП водій автомобіля  «ВАЗ-2109» отримала тілесні ушкодження.

Пожежі – 3:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в м. Новгород-Сіверський по  вул. Гоголя, 31 о 14 год. 55 хв.18 грудня сталася пожежа двоквартирного житлового будинку (8х12 м, стіни дерев'яні, покрівля із бітумної черепиці). Вогнем пошкоджено окремі конструктивні елементи перекриття на площі 12 кв.м в квартирі №1  та на площі 8 кв.м в квартирі №2. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в с. Гірки Новгород-Сіверського району (Новгород-Сіверська ТГ) по вул. Струмковій, 2 о 04 год. 10 хв. 19 грудня  сталася пожежа господарської будівлі (4х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю. Причина та збиток - встановлюються.

пожежі на об’єкті 1:

- в м. Ніжині по  провулку Урожайному, 16 о 13 год. 30 хв. 18 грудня сталася пожежа в приміщенні електрощитової, розташованої в зовнішній установці складу безтарного зберігання сільгосппродукції ДП "Ніжинський комбінат хлібопродуктів" (8х17 м, конструктивні елементи металеві, покрівля шиферна). Вогнем знищено комунікаційні прилади та електрообладнання, кабельні мережі, пошкоджено внутрішнє облицювання стін та стелі щитової. Причина - коротке замикання електромережі.  

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 грудня по 20 годину 19 грудня очікується хмарна погода, вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ, вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура протягом доби 0-5º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода, вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-3º тепла, вдень  2-4º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини