Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 21:02:50

Забруднення земель та зловживання службовим становищем: правоохоронці скерували до суду провадження щодо чиновника Носівської міськради

05.12.2023   10:26Агенцiя

На Чернігівщині слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо посадовця, причетного до забруднення понад 3,4 га землі та безпідставної сплати з місцевого бюджету більш як 350 тисяч гривень приватній фірмі.

Слідство встановило, що посадовець Носівської міської ради Ніжинського району (відповідальний, зокрема, за питання благоустрою) надав вказівку вивозити тверді побутові відходи не на спеціальний полігон, а на неогороджену земельну ділянку поблизу урочища. Внаслідок цього держава зазнала екологічної шкоди на суму понад 400 тисяч гривень.

Щоб приховати неправомірні дії, чиновник сприяв укладенню низки договорів з приватною фірмою щодо утилізації стихійного сміттєзвалища. Фактично фірма не проводила такі роботи, що спричинило збитки місцевому бюджету у сумі понад 350 тисяч гривень.

Слідчі поліції Чернігівщини завершили досудове розслідування за фактами забруднення земель відходами, що спричинило тяжкі наслідки (частина 2 статті 239 Кримінального кодексу України) та зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

За тяжчою зі статей зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом передано прокурору Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.