Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 15:38:09

«Кроки до допомоги»: чернігівські поліцейські долучилися до акції з протидії домашньому насильству

29.11.2023   11:04Агенцiя

В рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» поліцейські Чернігівського райуправління проводять інформаційно-профілактичні заходи з містянами. Вони мають на меті підвищити рівень обізнаності чернігівців з алгоритмами захисту від домашнього насильства.

Нині в Чернігові на парковій алеї (по території від підземного переходу на проспекті Миру до Красної Площі) розміщені вісім тематичних масок з реальними історіями постраждалих осіб та інформацією про сервіси допомоги постраждалим.

Під час акції «Кроки до допомоги» поліцейські вручали громадянам інформаційні листівки з детальною інформацією про види домашнього насильства, відповідальність за скоєння таких дій, а також – як захиститися від домашнього насильства та куди звернутися по допомогу.

Акція "Кроки до допомоги" – це нагода ще раз нагадати громадськості про існування проблеми домашнього насильства у суспільстві, а також підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Насильство, незалежно від того, чи вчиняється воно публічно або приватно, є неприпустимим і порушує права постраждалої людини. Про алгоритми дій жертв насилля розповідали поліцейські сектору протидії домашньому насильству та сектору ювенальної превенції Чернігівського районного управління поліції.


Пам’ятайте: домашнє насильство – це злочин! Тож не мовчіть та обов’язково звертайтеся по допомогу на лінію 102!

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини