Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 16:54:20

Мобільні бригади медиків продовжують роботу в громадах: лікарі відвідали Перелюб, Новий Биків та Рудівку

29.11.2023   10:53Агенцiя

16 листопада мобільна медична бригада з Чернігова побувала у селі Новий Биків Ніжинського району. Про візит місцеві жителі були заздалегідь оповіщені через соціальні мережі та оголошення.

Загалом консультації лікарів отримали 133 жителі Нового і Старого Бикова Новобасанської громади та сіл Петрівка і Козацьке – Бобровицької. Побували на прийомі та отримали відповідні рекомендації і призначення: у ендокринолога – 26 громадян, у невропатолога – 23, у кардіолога – 20.

Крім того, 25 пацієнтів дізналися про свій артеріальний тиск, 19 – про рівень цукру у крові, ще 20 людей обстежено на вірусні гепатити. Також під час відвідування Новобиківської сільської лікарської амбулаторії 5 дітей вакциновано згідно з календарем профілактичних щеплень.

Разом з тим, спеціалісти Бобровицького відділення Ніжинського міськрайонного відділу, що входить до складу обласного центру контролю та профілактики хвороб, у приміщенні амбулаторії та в інших громадських місцях Нового Бикова розповсюджували друковані наочні матеріали щодо переваг профілактичних щеплень і попередження найпоширеніших інфекційних захворювань. Також вони перевірили 28 зразків питної води з колодязів на вміст нітратів, у 2 з яких зафіксовані відхилення від норми.

Мобільна медична бригада працювала і у Сухополов’янській громаді Прилуцького району. Група медиків із Прилук разом з представниками міськрайонного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України побувала у селі Рудівка, де в амбулаторії загальної практики сімейної медицини лікарі приймали як місцевих  жителів, так і селян із сусідньої Знам’янки.

Протягом робочого дня 15 громадян звернулись до лікаря-кардіолога, 14 – до хірурга, по 17 – до невропатолога і лікаря загальної практики сімейної медицини. Крім того, 23 пацієнтам виміряно артеріальний тиск, 11 – рівень цукру в крові, 18 осіб обстежено на предмет виявлення гепатитів та  ВІЛ-статусу.

Водночас спеціалісти Прилуцького міськрайонного відділу дослідили 13 зразків наданої громадянами питної води, в одному з яких виявлено перевищення рівня нітратів. Людей застерегли від використання неякісної води і попередили про наслідки для здоров’я, до яких може призвести нехтування санітарно-гігієнічними правилами.

Під час перебування у Рудівці фахівці прочитали для учнів місцевого загальноосвітнього закладу лекції про шкоду тютюнопаління та використання електронних пристроїв для вдихання тютюнових сумішей.

Віддалене прикордонне село Перелюб Корюківського району медики з Чернігова і Корюківки відвідали 23 листопада.

Лікарі приймали пацієнтів у приміщеннях Корюківського центру сімейної медицини. Протягом дня  вони проконсультували майже 140 селян з Перелюба та навколишніх населених пунктів. Зокрема, кардіолог прийняв 48 чоловіків та жінок, ортопед-травматолог – 19, невропатолог – 23, офтальмолог – 49. Про рівень цукру у крові дізналися 64 місцевих жителі, виміряли артеріальний тиск – 95. Крім того, на наявність вірусних гепатитів обстежено 35 громадян, профілактичні щеплення отримали 10 чоловіків та жінок, стільки ж  дітей щеплено вакциною АДП-м.

Також співробітники обласного центру контролю та профілактики хвороб роздали низку друкованих матеріалів щодо профілактичних щеплень та методів уникнення загострень хронічних недуг.

Результати проведеного серед відвідувачів анкетування свідчать про високу оцінку якості роботи мобільних медичних бригад. За словами місцевих жителів, для багатьох це чи не єдина можливість потрапити на прийом до висококваліфікованого спеціаліста, адже далеко не кожен має змогу відвідати медичні заклади обласного центру.

За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини