Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 19:29:30

Другий етап Тижня безпеки дорожнього руху: на Чернігівщині перевірять автотранспорт

13.11.2023   13:56Агенцiя

З 13 по 19 листопада 2023 року в Україні пройде другий етап Тижня безпеки дорожнього руху, присвячений переосмисленню мобільності та створенню зручних і безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персональним вело- та електротранспортом.

Про це повідомляє Відділ державного нагляду (контролю) у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Початок широкомасштабної війни росії проти України та, відповідно, закриття повітряного та морського простору призвело до зростання пасажиропотоку України на наземному автомобільному транспорті, збільшення діяльності «нелегальних» перевізників, систематичного порушення автомобільними перевізниками транспортного законодавства в частині дотримання режиму праці та відпочинку водіїв, невиконання маршрутів перевізниками та інших порушень вимог законодавства.

У зв’язку з цим будуть здійснюватися рейдові перевірки, де інспектори будуть звертати увагу на:

    технічний стан транспортних засобів, відповідність зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування) транспортних засобів встановленим вимогам;
    обов’язкове проведення передрейсових медичних оглядів водіїв та передрейсових технічних оглядів транспортних засобів;
    виконання вимог щодо дотримання режиму праці та відпочинку водіями транспортних засобів;
    обов’язкове зберігання автобусів у спеціально пристосованих для цього місцях;
    дотримання вимог організації нерегулярних автобусних перевезень пасажирів у частині порушення регулярності руху одним автомобільним перевізником за одним маршрутом прямування частіше ніж два рази на тиждень;
    дотримання автомобільними перевізниками-нерезидентами автотранспортного законодавства України, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, у частині неперетинання кордону на міжнародних автобусних маршрутах загального користування маршруту та розкладу руху з відповідності транспортних засобів та під час міжнародних пасажирських перевезень;
    контроль за дотриманням норм та стандартів під час перевезення зернових і технічних культур, зернозбиральної / бурякокопальної техніки автомобільним транспортом;
    проведення у межах компетенції перевірки водіїв транспортних засобів, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів, зокрема паливо-мастильних матеріалів.

Безпека на дорозі – спільна відповідальність усіх учасників дорожнього руху.

За повідомленням Відділу державного нагляду (контролю)
у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.