Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 19:27:15

Відбудова Ягідного: стартує відновлення ще 12 будинків

26.10.2023   16:01Агенцiя

Агентство відновлення відбудовуватиме житлові будинки по вулицях Дружби та Лісовій – ці вулиці найбільше постраждали, коли село було в окупації.

Оголосили ще три тендери по 4 будинки в кожному. У Ягідному Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. Житло – першочергова потреба, адже багато мешканців сюди повернулися.

Нещодавно був оголошений тендер на відбудову перших чотирьох житлових будинків по вул. Дружби. Це житло для 187 людей, практично половини населення Ягідного. Загальна чисельність жителів Ягідного – близько 350 людей.

- Мета проєкту з комплексної відбудови – не лише відновити все, що знищили окупанти, але й створити новий архітектурний простір. Частину будинків буде модернізовано, там, де необхідно, – будівлі утеплять, замінять покрівлі, вікна, вхідні двері, - зазначається на сторінці Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Нагадаємо, що Ягідне, яке знаходиться за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей. 10 людей померли в цих нелюдських умовах. «Підвали смерті» села Ягідне на Чернігівщині потрапили на обкладинку журналу TIME.

Усього у селі було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

Одразу після деокупації силами волонтерів тут проводилися деякі ремонтні роботи. Зараз же розпочинаємо відновлення коштом держбюджету: с. Ягідне включене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області запрошує будівельні компанії до участі в закупівлях на відбудову житла для мешканців Ягідного:
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013749-a
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013726-a
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013674-a

- Також зараз працюємо над розробкою проєктної документації на капітальний ремонт індивідуальних житлових будинків по вул. Космонавтів, Яблунева та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі села Ягідне. На ці об’єкти будуть оголошуватись наступні тендери, - додають у відомстві.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини