Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 18:10:00

В. о. міського голови вручив медалі «За оборону Чернігова» 18 військовослужбовцям

08.10.2023   12:11Агенцiя

Шостого жовтня в Чернігівській міській раді відбулося вручення відзнак «За оборону Чернігова». Їх отримали 18 військовослужбовців, які боронили Чернігів під час активних бойових дій у лютому-березні 2022-го.

Вручав нагороди в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако. У своїй промові він зауважив, що медалі «За оборону Чернігова» - це відзнака територіальної громади за внесок у оборону міста та країни від ворога, в те, що містяни зараз можуть жити та працювати в українському Чернігові. Події з перших днів широкої війни, а також героїчні подвиги наших воїнів назавжди залишаться у пам’яті кожного.

- Чернігів вистояв, завдяки великому подвигу військових, які взяли в руки зброю та за покликом серця пішли захищати своє місто, і при цьому розуміли, що вірогідність не повернутися – дуже висока. Це має залишитися в історії нашого міста та країни, тому що тоді ми захистили не тільки себе, а й серце країни – столицю нашої держави. У ті дні містяни об’єдналися для того, щоб допомагати військовим, один одному, волонтерам, комунальникам, медикам. Усі робили все, що могли, щоб місто вистояло. Але зрозуміло, що на першому місті – це подвиг військових, які на передовій гідно били ворога. Ми вами пишаємося. Ми – у боргу перед вами, перед тими, хто віддав своє життя, хто отримав травми та поранення, хто втратив рідних та близьких. Ми ніколи про це не забудемо. Я переконаний, що ця нагорода буде для вас найважливішою, тому що це медаль від громади міста, як вдячність за ваш подвиг у обороні рідного Чернігова, — звернувся до присутніх Олександр Ломако та побажав усім кар’єрного зростання та інших важливих нагород, а також повертатися додому живими та здоровими, і обов’язково з Перемогою.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.