Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 13:26:56

Понад 300 людей звернулися до лікарів мобільних бригад у Холминській і Талалаївській громадах

29.08.2023   08:58Агенцiя

Одразу до двох громад – Холминської Корюківського району і Талалаївської Прилуцького – минулого тижня виїздили мобільні бригади у складі фахівців Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб й вузькопрофільних лікарів з обласного центру та лікувальних закладів Прилуччини.

На прийомі у медиків побували не тільки жителі центрів громад, а й навколишніх сіл: Козилівки, Олешні, Жуклі, Камки під час роботи бригади у Холмах та Петькового, Рябух, Слобідки, Липового, Харькового, Плугатаря і Скороходового  – у Талалаївці.

Загалом у Холмах вузькопрофільні спеціалісти прийняли близько 180 людей: на прийомі у кардіолога побували 32 особи, офтальмолог проконсультував 57 жителів, невролог – 35, ревматолог – 29. Окрім того, фахівці з надання психологічної допомоги надали консультації 17 громадянам, із них – 11 дітям, 123 людини виміряли артеріальний тиск, 203 – обстежилися на предмет виявлення вірусних гепатитів, 92 людини виміряли рівень глюкози у крові, профілактичні щеплення отримали 23 людини. Також від місцевих громадян поступили 39 зразків колодязної води (знайдено перевищення в одному зразку), 22 зразки овочів перевірено на вміст радіонуклідів.

У Талалаївці протягом дня лікарі прийняли понад 166 громадян: кардіолог – 46, офтальмолог – 27, ендокринолог – 32, дерматовенеролог – 43, хірург – 19. Крім того, ЕКГ пройшли 40 пацієнтів, 49 людей виміряли свій артеріальний тиск, 48 дізналися про свій ВІЛ-статус та обстежилися на предмет виявлення вірусних гепатитів, 53 людини виміряли рівень цукру у крові, профілактичні щеплення зробили 13 дітям. Обстежено 47 зразків колодязної  води, 9 з них не відповідають визначеним нормам.

Нагадаємо, що профілактичні виїзди проводить Управління охорони здоров’я ОВА спільно з обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини