Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 03:08:24

Пошкоджені, внаслідок ракетного удару 19 серпня, дахи на будинках почнуть ремонтувати негайно

24.08.2023   14:31Агенцiя

Необхідність проведення невідкладних аварійних-відновлювальних робіт пошкоджених дахів погодили на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 24 серпня.

Після ракетного удару по центру міста, Чернігівському обласному музично-драматичному театру ім. Т. Шевченка, було проведено обстеження понад 50 пошкоджених будинків. На шести з них суттєві руйнування завдано дахам, там необхідно виконувати їх капітальний ремонт.  

Якщо йти за звичайною процедурою (обстеження, проєктування, експертиза), то тільки на це, орієнтовно, потрібно близько місяця, а зважаючи, що попереду осінь і сезон дощів, ремонтні роботи потрібно розпочинати негайно. Прийнято рішення піти за скороченою процедурою і протягом двох місяців виконати весь обсяг робіт. Який профінансують за кошти бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

       — Ми звернулися до Ради оборони області і я їм вдячний за швидке рішення, яке дозволить нам без процедур, які значно сповільнюють процес відновлення, провести ці роботи. Відповідно, ми зараз затверджуємо це рішення, а після виконавчий комітет погодить рішення про виділення коштів і управління ЖКГ ЧМР матиме змогу заключати договори і розпочинати роботи з відновлення цих шести дахів, — повідомив під час засідання комісії в.о. міського голови Олександр Ломако.

     
Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини