Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:08:24

Перші хвилини після прильоту і наслідки влучання ракети: розповідь поліцейського з Чернігова, який опинився в епіцентрі удару

21.08.2023   11:19Агенцiя

«Поліція Чернігівщини забезпечувала охорону публічного порядку у посиленому режимі. Через 8 хвилин після того, як почалася повітряна тривога, працівники поліції почали закликати людей голосно командами спускатись до підземного сховища, тому що тут є якісне підземне сховище. Усі, хто спустився у сховище, а таких людей було близько 100, всі залишилися неушкодженими», - про це начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області, підполковник Андрій Зеляк повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Також він розповів, що всі інші, хто не захотів спускатися, вони пішли в інші місця - парк та сідали в автомобілі. Тому коли трапився приліт ракети поліцейські виявили багато поранених.

«Я в цей час проходив по вулиці до драмтеатру. Я телефонував хлопцям. Хлопці сказали про те, що всі спускаються, вони здійснюють евакуацію людей. Потому зайшовши до магазину, почув вибух і мене також посікло склом від ударної хвилі», - розповідає офіцер.

Він отримав поранення від уламків скла, але продовжив виконувати своє завдання, як і решта працівників МВС.

«Спочатку ми вивозили поранених до лікарень, а потому почали евакуаційні заходи. До участі в ліквідації наслідків було залучено дуже багато поліцейських та працівників ДСНС», - каже Андрій Зеляк.

Окрім цього, поліцейські і далі продовжують документувати цей вид злочину та займаються обходом всіх приватних будинків, фізичних осіб підприємців, які мали свій бізнес у цьому районі.

«Все пошкоджене майно документуємо, заходимо в кожну квартиру, беремо заяви. Також пошкоджено багато автомобілів. Зараз ми займаємося прийомом громадян і, відповідно, приймаємо заяви у тих, які постраждали від вчорашнього обстрілу», - сказав підполковник поліції.

Нагадаємо, що станом на ранок, 20 серпня, поліцейські продовжують слідчі дії на місці російського ракетного удару в Чернігові. На допомогу громадянам зорієнтовано максимальну кількість особового складу. Внаслідок ворожої атаки загинуло 7 людей, кількість поранених зросла до 148.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION