Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 11:54:58

За матеріалами СБУ судитимуть співробітника «Укрзалізниці», який працював на фсб

10.08.2023   09:53Агенцiя

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно російського агента у лавах державного акціонерного товариства «Укрзалізниця».

У лютому цього року співробітники СБУ викрили російського агента – 52-х річного посадовця Регіональної філії «Південно-Західна залізниця».
Після повномасштабного вторгнення, зрадник за власною ініціативою пішов на співпрацю з ворожою спецслужбою для отримання керівної «посади» у окупованих адміністраціях у випадку захоплення регіону.
Зловмисник перебував на постійному зв’язку з співробітниками фсб, які координували його розвідувально-підривну діяльність проти України.
Ворожий поплічник передав окупантам фактичне розташування об’єктів електрогенеруючих підприємств у Чернігівській та Київській областях, конфіденційні відомості стосовно працівників «Укрзалізниці».
Отримані відомості рашисти планували використати для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.
Наразі слідчі Служби безпеки України передали до суду матеріали кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
Заходи з викриття зрадника проводили оперативні співробітники та слідчі СБУ за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

 

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини