Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 04:28:39

Підтримка постраждалих від насильства громадян: в області планують спрямувати державну субвенцію на три проєкти

25.07.2023   10:54Агенцiя

Регіональна комісія з розгляду пропозицій щодо напрямів, на які спрямовується субвенція з державного бюджету місцевим на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, затвердила відповідний перелік проєктів.

До нього увійшли будівництво укриття в обласному центрі соціально-психологічної допомоги, капітальний ремонт приміщення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування у Борзні та поточний ремонт адмінбудівлі такої служби – у Сосниці. Щодо першої пропозиції – регіональна комісія поінформує Мінсоцполітики, інші ж дві потрібно доопрацювати у громадах.

    «У динаміці використання коштів даної субвенції треба порушувати питання, щоб вона була перехідною. Надалі це убезпечить нас від зриву строків виконання і неякісних робіт, зроблених поспіхом», – зазначила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк під час сьогоднішнього засідання.

Загалом на розгляд регіональної комісії надійшло три пропозиції. Документи підготовлені відповідно до Порядку та умов надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, затвердженому постановою Кабміну від 2 червня поточного року № 559.

Однією з умов було співфінансування з місцевого бюджету в розмірі до 10 відсотків загальної вартості робіт. Увесь обсяг запланованого замовник має встигнути виконати до кінця цього року.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини