Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:29:48

76% чернігівців задоволені якістю прибирання в місті

07.07.2023   15:37Агенцiя

Чернігів традиційно серед обласних центрів-лідерів з якості прибирання.

Це підтверджують результати восьмого всеукраїнського муніципального дослідження, проведеного Міжнародним республіканським інститутом, що аналізували під час загальноміської наради 5 липня. 

— Ми в лідерах і це логічно. За останні роки місто багато зробило в цьому напрямку. Це нагода передати вітання і подяку всім працівникам, які роблять Чернігів чистим містом. Те, що ми в лідерах — приємно і знаково, тому що багато людей згадають, як місто було під обстрілами, а комунальники продовжували вивозити сміття, аби не допустити екологічної катастрофи в місті, яке знаходилося в оперативному оточенні, — зауважив в.о. міського голови Олександр Ломако. 

 У зведеному рейтингу якості надання низки послуг, в тому числі органами місцевого самоврядування, наше місто розділяє перше місце з Харковом в категорії "прифронтові міста". Цьогоріч автори дослідження розділили обласні центри на блоки "центр", "захід", "прифронтові", враховуючи ситуацію в якій опинилося кожне місто під час російсько-української війни. 

Серед послуг, які отримали високі оцінки від чернігівців також і водопостачання — 76% та робота вуличного освітлення — 75%. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разом з тим, вперше за кілька років знизилась оцінка стану доріг: 33% респондентів обрали відповіді "відмінно" та "добре", 39%  "середньо", 17% та 10%  "погано" і "жахливо" відповідно. 

  — Ми "просіли" зі зрозумілих причин. Минулоріч, здається, були на другому місці. А зараз у нас і негативних оцінок додалося  — 28%. Це пов'язано з тим, що багато доріг було зруйновано і пошкоджено, по-друге — об'єктивно, ми в цьому році ще не почали роботи з поточного ремонту вуличної мережі через те, що кілька разів було скасовано тендер. Я вважаю, що це було зроблено навмисно, або тими, хто брав участь у тендері, або кимось іншим. Це така цілеспрямована робота для того, щоб місто не розпочало відновлювати дороги, — говорить в.о. міського голови. 

Зазначимо, що попри скасовані тендери, ремонт вуличної мережі почнеться вже найближчим часом. 6 липня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради було затверджено перелік з близько 200 вулиць, на яких планується провести поточний ремонт об`єктів вулично-дорожньої мережі, тротуарів, штучних споруд та інших елементів дорожнього покриття, у тому числі аварійно-відновлювальні роботи. 

Довідково. Восьме всеукраїнське муніципальне дослідження щорічне опитування, що дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. У 2023-му воно проводилось у 21 обласному центрі України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, за участі майже 17 тис. респондентів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини